Život
15.12.2021. 03:00
R.E.

Saveti

Verenički prsten: 10 stvari koje treba znati pre kupovine

prsten
Izvor: Shutterstock

Najvažniji "sastojci" svake veridbe su ljubav i iskrenost, ali i prsten može biti pokazatelj da ste posvetili vreme i pažnju odabiru komada koji će najviše pristajati osobi kojoj je namenjen.

Zato vam nudimo mali vodič i na šta bi sve trebalo obratiti pažnju prilikom kupovine...

Da li vaša voljena osoba nosi srebro ili zlato?

Ukoliko preferira srebro, možda je bolje opredeliti se za belo zlato jer je lakše za održavanje i vrednije. 

Veličina je važna

Verenički prsten je komad nakita koji se nosi zauvek i zato je važno da se uklopi u celokupan stil osobe kojoj je namenjen. 

I oblik je važan

Ovde se misli na oblik kamena, koji može biti: okrugli, četvrtasti, takozvani smaragdni, jastučasti, ovalni, kruškasti (oblik kapljice)... Stilisti kažu da osobama koje imaju manju šaku ili kraće prste ne pristaje glomazan nakit sa upadljivim kamenjem jer će šaku i prste učiniti još sitnijim. S druge strane, za duge prste se savetuje krupnije kamenje, bilo kog oblika, kako bi se lepo videli na ruci i bilo pravi ukras. 

Cena je nebitna

Ukoliko vam se skuplja i kvalitetnija opcija ne dopada i ne mislite da bi takav prsten pristajao osobi kojoj je namenjen, nemojte dozvoliti da vas prodavac ubeđuje kako je veličina kamena proporcionalna ljubavi koju osećate.

Ne mora biti dijamant

Safir, tirkiz, opal, rubin, smaragd... sve dolazi u obzir. Poludrago kamenje, a često može biti i u omiljenoj boji voljene osobe. 

Safir od 310 kilograma!

Čudo od dragog kamena

safir, 12. 12. 2021.

Čudo od dragog kamena

12.12.2021. 23:05

Safir od 310 kilograma!

I vintidž opcija dolazi u obzir

Neke zlatare nude prstenje koje je dizajnirano i napravljeno baš odavno, što je odličan izbor za osobu koja voli vintidž stil i uveliko nosi bakin i prabakin nakit. 

Može i bez kamena

Za ljubitelje modernog dizajna rešenje je prsten zanimljivog oblika, bez kamena ali sa ugraviranom porukom, na pirmer. Tih nekoliko reči su vrednije od svakog dijamanta. Zar ne? 

Pogledajte šta već iamte kod kuće

Porodičan prstven, onaj koji su nosile vaše mam ili bake, ima naročitu vrednost. Pitajte zlatara da li može da ga proširi ili smanji, ako je potrebno. 

Kupovina u društvu 

Odlična ideja je da u kupovinu krenete sa nekim ko vašu voljenu osobu dobro poznaje, ko će vam dati neki dobar savet, ideju... 

Nije sve u novcu

Postoji stara formula koja kaže da prsten treba da bude vredan oko tri mesečne plate, a ona potiče iz doba velike finansijske krize tridesetih godina prošlog veka. Ovakvi saveti i pravila su samo marketinški trik, a precizna nauka o vrednosti prstena ne postoji, jer je to stvar ličnog izbora i ukusa. Pronađite prsten koji odgovara voljenoj, a ne društvenim očekivanjima.

SREĆNO!

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dragana Ognjenović: Moda, umetnost i lepota su nam uvek potrebni, posebno u izazovnim vremenima
Dragana Ognjenović

Intervju

19.11.2021. 16:18

Dragana Ognjenović: Moda, umetnost i lepota su nam uvek potrebni, posebno u izazovnim vremenima

Dovoljno je da pogledate u svoj orman i da shvatite da je čuveni modni dizajner Ralf Loren apsolutno u pravu kada je rekao "Ne dizajniram garderobu, ja dizajniram snove“. Dokaz su i sve te prodavnice garderobe oko nas, tržni centri, odlazak u kupovinu koji nam vraća osmeh na lice.
U čemu je magija mode?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve