Život
03.12.2021. 15:05
R. E.

Ivi Tumbs

Verovali ili ne: Tužila lekara zato što se rodila i dobila spor

Loš lekar, doktor, loše vesti
Izvor: Shutterstock

Dvadesetogodišnja Ivi Tumbs je tužila lekara svoje majke zato što je dozvolio začeće. Dobila je spor na Visokom sudu u Londonu i sada očekuje milionsku odštetu.

Ivi Tumbs je rođena sa spina bifidom, rascepom kičmenog stuba, zbog čega nastaje nepotpuno zatvaranje kičmene moždine. Često je primorana da 24 sata bude privezana na cevčice.

U tužbi je navela da lekar dr Filip Mičel nije posavetovao njenu majku da mora da uzima folnu kiselinu pre nego što zatrudni. Uz takvu suplementaciju smanjuje se rizik da se kod bebe javi rascep kičmenog stuba.

Da je majka dobila takav savet, odložila bi trudnoću pre nego što počne da uzima adekvatne suplemente i Ivi se ne bi rodila.

U istorijskoj presudi, Ivi je dobila pravo na milionsku kompenzaciju koja će joj omogućiti da plaća lečenje koje će joj biti potrebno do kraja života.

Ova presuda znači da bi ubuduće lekari mogli da odgovaraju za loše savete ili nedostatak saveta ženama koje planiraju trudnoću, ako se beba rodi sa ozbiljnim zdravstvenim problemom.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ovakve "lekare" još niste videli (FOTO)
Dobro raspoloženje, osmeh

Popularna terapija

20.10.2021. 07:05

Ovakve "lekare" još niste videli (FOTO)

Dom za stara lica u Nemačkoj nudi svojim pacijentima terapiju uz pomoć lama i alpaka.
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
24.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve