Život
28.02.2024. 07:05
R. E. / WebMD

Saveti

Vežbe koje će vas učiniti boljim u krevetu

vežbanje
Izvor: Shutterstock

Sigurno znate da fizička kondicija utiče na to kakvi ste u krevetu, zato pročitajte savete stučnjaka u vezi sa tim kako da vežbanjem poboljšate svoj ljubavni život.

Kardio vežbe su generalno korisne za kondiciju, a prilikom ovakvih fizičkih aktivnosti pojačava se prokrvljenost svih delova tela, kao kada se vodi ljubav. Zato se trudite da makar dva puta nedeljno idete na trčanje, ili da vozite bicikl. Ukoliko niste od onih koji vole vežbanje u prirodi, nabavite traku za trčanje ili sobni bicikl. 

Plivanje je takođe veoma korisno, jer osim kondicije poboljšava i fleksibilnost. Jedna Harvardova studija pokazala je da ljudi u šezdesetim godinama života koji redovno plivaju mogu postizati performanse u krevetu poput onih koji su i do 20 godina mlađi od njih.

Rad na mišićima stomaka neće učiniti samo da bolje izgledate i držite pravilno svoju kičmu, već će vam dati i dodatnu stabilnost i izdržljivost, koja je potrebna za sve fizičke aktivnosti, pa tako i za one u spavaćoj sobi. 

joga
Izvor: Shutterstock

Joga vežbe, naročito takozvana žablja poza koja jača mišiće butina i zadnjice, veoma je važna jer su upravo to mišići koje najviše koristimo prilikom vođenja ljubavi.

Vežbe istezanja će pojačati vašu fleksibilnost, tako važnu kada se nađete u krevetu sa voljenom osobom. 

Za žene, posebno su važne Kegelove vežbe koje se rade tako što se legne na leđa i naizmenično se stežu i opuštaju mišići karlice, čime se jačaju. Jači mišići karlice pojačaće i vaš osećaj zadovoljstva. 

vežbanje, izdržaj
Izvor: Shutterstock

Izdržaj je vežba koja jača mišiće celog tela, što je naročito važno da se ne bismo umorili pre vremena. Ovu vežbu možete raditi svakodnevno, počnite od nekoliko sekundi, koliko možete da izdržite i svaki put produžavajte po malo vreme. 

vežbanje
Izvor: Shutterstock

Istezanje "mačka-krava" je odlična vežba za cela leđa, otklanja zategnutost i oslobađa mišiće za veću mobilnost. Ova vežba je veoma jednostvana, potrebno je samo da kolenima i šakama ruke budete oslonjeni na pod, a potom da svoja leđa savijate u luk, a potom i stomakom ka podu. 

Podizanje kukova takođe pozitivno utiče na leđa, ali i mišiće zadnjice. Ova vežba će omogućiti da imate širi spektar pokreta donjeg dela tela, piše WebMD. Lezite na leđa, noge svijte u kolenima, stopala su na podu, a ruke ipsružene uz telo. Iz tog položaja podižite i spuštajte zadnjicu na pod, ujednačenim ritmom.

Bilo koji vežbu da odaberete, još je efikasnja ukoliko se odlučite da vežbate zajendo sa svojim partnerom. Studije pokazuju da se prilikom zajedničkog vežbanja još više približavate, a želja za intimnim odnosom raste, zbog lučenja hormona sreće. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta sve utiče na libido i kada je najviši
Seks

Da li ste znali?

04.04.2022. 14:15

Šta sve utiče na libido i kada je najviši

Iako su gotovo svi svesni da libido postoji, naučnici još uvek ne znaju tačno kako da ga definišu ili da ga izmere. Hormoni igraju važnu ulogu u ispoljavanju seksualnog nagona, ali nisu jedini činilac. Na libido takođe utiču psihološki, socijalni i drugi faktori.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
15.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve