Život
17.05.2022. 13:52
R.E.

Raspisan konkurs

Više novca za najbolje đake i studente

Studenti
Izvor: Shutterstock

Konkurs za dodelu stipendija Grada Beograda najboljim učenicima srednjih škola i studentima visokoškolskih ustanova raspisan je, a rok za dostavljanje prijava je 15 dana od objavljivanja konkursa, rekao je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

"Nastavljamo sa podsticajima učenicima i studentima koji su to zaslužili svojim postignutim rezultatima i znamo koliko im znači podrška u obrazovanju. Dodelićemo 146 stipendija ukupne vrednosti oko 21 milion dinara, ali je posebno važno što su ove godine stipendije povećane", rekao je Gak.
 

Kako je objasnio, učenici dobitnici stipendije će umesto dosadašnjih 10 hiljada dinara mesečno dobijati 12 hiljada, dok su studentske stipendije sa 12 hiljada povećane na 15 hiljada dinara mesečno.

"Ove godine se za đake kao kriterijum vraća uspeh na takmičenjima i osvojene diplome osim postignutog uspeha tokom školovanja, jer je prošle godine za učenike kao kriterijum razmatran socijalno-ekonomski status porodice, usled neodržavanja takmičenja zbog epidemije virusa korona. Nakon završetka konkursa dodeliće se 35 stipendija učenicima srednjih škola (30 stipendija učenicima gimnazija i srednjih stručnih škola, pet stipendija učenicima umetničkih škola) i 111 stipendija studentima visokoškolskih ustanova(59 stipendija studentima prirodno-matematičkog usmerenja, 39 stipendija studentima društveno-humanističkog usmerenja i 13 stipendija studentima umetničkog usmerenja)", zaključio je Gak.

Detalji konkursa, način i adresa za slanje prijava objavljeni su na sajtu Grada Beograda.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dobre vesti za najbolje studente u Srbiji
Studenti

Praksa

28.03.2022. 17:10

Dobre vesti za najbolje studente u Srbiji

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je da će plaćena studentska praksa za najbolje studente u državnim organima i javnim službama početi 1. aprila, što će im pomoći u profesionalnom usavršavanju i u pronalasku zaposlenja.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
1°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve