Život
26.10.2021. 23:25
R.E.

Neverovatno

Zbog selfija jedna svake nedelje pogine jedna osoba

selfi, ajkula, ronjenje
Izvor: Shutterstock

Zbog fotografisanja na rizičnim mestima i takozvanih selfija, u svetu je registrovan 31 nesrećni slučaj sa smrtnim ishodom u prvih sedam meseci ove godine, odnosno jedna osoba nedeljno je izgubila život, navodi se u studiji Fondacije iO koja je specijalizovana za tropsku i putničku medicinu.

Zbog istog razloga, u periodu od januara 2008. godine do jula prošle godine, najmanje 379 ljudi umrlo je u svetu, u proseku po jedna osoba na svakih 13 dana, navodi se u studiji koju prenosi španski list "Pais".

Kako je ocenjeno, trend je uzlazni i, nakon kratke pauze zbog pandemije, snažno se ponovo pojavio u prvih sedam meseci ove godine.

Od preminulih, 141 su bili turisti i 238 lokalno stanovništvo, što pokazuje da je sklonost ka rizikovanju mnogo veća kod turista.

Selfi sa Marsa

Kineski rover

Kineski rover na Marsu

Kineski rover

14.06.2021. 12:49

Selfi sa Marsa

Foto

Na listi koju čini više od 50 država, najviše umrlih je registrovano u Indiji (100), Sjedinjenim Američkim Državama (39) i Rusiji (33), dok Španija sa 15 preminulih deli šesto mesto sa Australijom.

Autori studije su identifikovali i deset mesta na svetu sa najviše umrlih.

To su, bez redosleda po broju slučajeva, vodopadi Nijagare (na granici između SAD i Kanade), Veliki Kanjon (SAD), Ćarko del Buro (Kolumbija), plaža Penja (Brazil), vodopad Mlango (Kenija), Uralske planine (Rusija), Tadž Mahal i dolina Doodhpathri (Indija), ostrvo Nusa Lembongan (Indonezija) i arhipelag Langkavi (Malezija).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Preminuo "selfi deka"
Zoran Stanković

Zoran Stanković

30.07.2021. 16:32

Preminuo "selfi deka"

Posle duge borbe sa melanomom preminuo je jedan od najpopularnijih Kraljevčana - Zoran Stanković. Vest o njegovoj smrti saopštio je Dejanov sin na Instagram nalogu svog oca.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
01.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve