Život
17.09.2023. 07:05
r.e.

Mali signali

Verujte upozorenjima! Evo kako da znate da veza neće uspeti

raskid, ljubavni par
Izvor: Shutterstock

Sigurno ste više puta na početku nove romantične veze poželeli da postoji način da odmah saznate imate li zajedničku budućnost s osobom koja vam izaziva leptiriće u stomaku ili ne. U tom slučaju znali biste unapred da li vredi uložiti sebe, vreme i trud baš u tu vezu.

Znamo da nešto takvo sa sigurnošću ne možete da otkrijete odmah, ali postoje znaci koji bi mogli da upućuju na to da vaša veza ne ide u dobrom smeru, pa na njih treba obratiti pažnju.

Pre više od trideset godina, terapeutkinja Robin Norvud napisala je bestseler "Žene koje previše vole: Kada nastaviš da veruješ i nadaš se da će se on promeniti".

U ovu knjigu uključila je celo poglavlje o tome kako su se našli i međusobno privukli muškarac i žena čija
je veza nakon mnogo mučenja okončana.

Ona kaže da ponekad signali nisu tako suptilni. Ponekad su sjajni kao munja na samom početku vaše veze i da vam poručuju: "Odbacite te lepe snove. Možda biste želeli da preskočite ovu vezu" .

Ti signali vam često unapred kažu šta će se dogoditi! Zato dobro slušajte i nemojte racionalizovati ova upozorenja snom ili izgovorom.

Da bi objasnila na šta misli, Robin je analizirala svoije poslednje tri značajne veze.

"U svakoj mi je nešto što je momak rekao na samom početku govorilo kako će se završiti. U dva od tih slučajeva, nisam želela to da čujem, i bilo mi je žao".

Evo najlakših načina da saznate da li će vaša veza trajati (pre nego što uđete previše duboko).

1. "Ne volim te i bojim se da ću te samo iskoristiti."
To mi je moj prvi ozbiljan dečko rekao na našem trećem ili četvrtom sastanku. Po onome što sam znala o njemu, nisam verovao da će me on ikada iskoristiti. Ali, da li je trebao da slušam? Itekako!

Kada sam ga upoznala, bio je slomljen zbog razvoda. Pronašao je svoju ženu u krevetu sa drugim muškarcem i bezuspešno je pokušao da je ponovo osvoji - iako mu je rekla da ne voli ni drugog momka!

Bio je sveštenik, pa sam pretpostavila da je pošten. Uživali smo zajedno neko vreme. On je bio moj prvi ozbiljan dečko, a ja sam bila toliko uzbuđena i mislila sam da ako mogu da se ophodim prema njemu bolje od njegove bivše žene, sigurno će primetiti koliko sam sjajna i promeniti mišljenje.

Nakon dve godine imao je problem na konkursu za posao jer je pao test ličnosti pošto je njegova vrsta profila bila u korelaciji sa nepoštenjem. U njegovom slučaju su napravili izuzetak i angažovali ga. Valjda su se i oni prevarili.

Ubrzo nakon što je primljen, upoznao je nekog novog u radnji i ostavio me, a za nekoliko meseci su se
verili.

2. "Ne očekujem da ću dugo živeti"
"Volim te dovoljno da te oženim" . Ovo mi je rekao nakon devet meseci veze! Bila je to veoma srećna veza u kojoj smo bili ukupno zajedno jedanaest godina i sedam u braku. U stvari, to je bila najbolja veza koju sam ikada imala. Ovaj tip mi nikada nije dao razloga da sumnjam da mu je stalo do mene. Nikada nije bilo “da li on hoće ili neće“.

Reći ću, međutim, da je bio dvadeset i jednu godinu stariji od mene, a jedino je često govorio da ne očekuje da će dugo živeti. Često bi rekao da su žene u njegovoj porodici živele dugoe (njegova majka je umrla u devedesetim), ali muškarci nisu prešli sedamdesetu.
Tužno je reći, moj muž nije doživeo ni toliko. Oboleo je od raka mozga i preminuo je u šezdeset šestoj godini. Dakle, opet se pokazalo da je istina ono što mi je rečeno na samom početku.

3. “Nemam šta da ti ponudim. Nemam šta da ponudim nikome trenutno”
Na početku veoma bliske, magične veze sa momkom razdvojenim posle dvadeset godina veoma nesrećnog braka, rekao je ovo:
"Moguće je da neću imati hrabrosti da uradim ono što treba. Da ću otkriti da nisam dovoljno jak da živim sam. Ako se to pokaže kao istina, ja sam kriv i niko drugi. Nemam šta da ti ponudim. Nemam šta da ponudim bilo kome u mom trenutnom stanju".
Ako čujete te reči, verujte im. Nakon što se odselio, žena i odrasla deca su ga izopštili i krivica ga je povukla nazad u brak. Odbacio me je iznenada, neočekivano i veoma bolno. Dve godine kasnije, ponovo sam se čula sa tipom. Još je bio
oženjen, i još uvek jadan.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Verovali ili ne, muškarci više nego žene veruju u ljubav na prvi pogled!
muškarac, devojka, zaljjubljeni par

Šta kažu studije

27.08.2023. 04:15

Verovali ili ne, muškarci više nego žene veruju u ljubav na prvi pogled!

Neki ljudi veruju u to da bi trebalo dobro da upoznate nekoga pre nego što se zaljubite. Međutim, postoje i oni koji smatraju da ljubav na prvi pogled nije samo priča iz bajki i romantičnih filmova. U šta verovati?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
02.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve