Biznis
18.01.2024. 14:35

Vučić iz Davosa

"Kada se Nemačka zakašlje, mi dobijemo upalu pluća"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu, u okviru debate "Novo evroazijsko svitanje", istakao da je Srbiji i drugim zemljama Zapadnog Balkana potrebna jača Nemačka.

Vučić je na pitanje moderatora debate o odnosu Evropske unije i Zapadnog Balkana rekao da "kada se Nemačka zakašlje, mi dobijemo upalu pluća" i naglasio da nemčka kontrakcija odnosno ekonomski pad od 0,3 odsto predstavlja problem i za države u regionu.

Da nije bilo pomenute kontrakcije, imali bismo plus 4,5 odsto rasta ove godine, a ne plus 3,5 odsto, istakao je Vučić.

On je istakao i da je duboko zahvalan poreskim obveznicima Evropske unije na pomoći koje su do sada uputili našoj zemlji.

Ljudi u Evropi moraju da shvate da su kineske investicije neophodne za razvoj i da Evropska unija ne treba da vrši pritisak po tom pitanju, rekao je Vučić i naglasio da neće da liši svoju zemlju kineskih investicija, koje učestvuju sa 30 odsto u ukupnim stranim investicijama u Srbiji.

"Neko se uvek dodvorava zvaničnicima EU, a sa druge strane plače i žali se na besparicu. A sa Srbijom to nije slučaj", naveo je Vučić.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Oglasio se Vučić iz Davosa
1

Stigao helikopterom

16.01.2024. 11:41

Oglasio se Vučić iz Davosa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je stigao u Davos gde će prisustvovati Godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
23.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve