Biznis
03.11.2022. 23:15
Beta

Er Srbija

Direktni letovi iz Beograda do Kine od 9. decembra

avion
Izvor: Shutterstock

Kompanija Er Srbija saopštila je u četvrtak da će od 9. decembra uspostaviti direktan avio-saobraćaj između Beograda i Tjenđina, četvrtog najvećeg grada u Kini.

Usled trenutnih COVID-19 ograničenja, letovi između dva grada obavljaće se jednom nedeljno i to od Beograda do Tjenđina petkom, dok će se povratni letovi od najveće luke u severnom delu Kine do srpske prestonice obavljati nedeljom.

Na taj način, nacionalna avio-kompanija ponovo uspostavlja direktne letove do Kine posle 22 godine, odnosno od oktobra 2000, kada je tadašnji JAT poslednji put leteo za Peking.

Er Srbija će biti jedina evropska avio-kompanija koja leti iz Tjenđina i jedna od samo nekoliko evropskih kompanija koje u ovom trenutku imaju direktne letove do Kine.

Letovi između Beograda i Tjenđina obavljaće se avionima Erbas A330 iz dugolinijske flote Er Srbije, a prosečno trajanje leta je 10 časova od Beograda do Tjenđina i 12 časova u suprotnom smeru.

Avio-karte za putovanja između Beograda i Tjenđina već su u prodaji i mogu se kupiti po ceni počev od 649 evra u jednom smeru, odnosno počev od 1.086 evra za povratnu kartu u ekonomskoj klasi, s uključenim svim pripadajućim taksama, navela je Er Srbija.

"Uprkos još uvek ograničenom međunarodnom avio-saobraćaju sa Kinom i striktnim pravilima koja važe od izbijanja pandemije korona virusa, naša kompanija je uspela da dobije neophodne dozvole i sprovede sve pripremne aktivnosti, tako da ćemo od početka decembra uspostaviti letove do Tjenđina. Za Er Srbiju letenje do Kine nije nepoznanica", rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

On je podsetio da je kompanija tokom 2020. godine, obavljala više desetina specijalnih kargo-letova kojima su u Srbiju "dopremljene na stotine tona medicinskih aparata i opreme".

"Ubeđen sam da će naša direktna avio-veza doprineti daljem jačanju već izuzetno snažnih ekonomskih i kulturnih odnosa između dve prijateljske zemlje. Naše ambicije u vezi sa letovima do Kine ovim se ne završavaju. Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti našu mrežu proširiti i drugim strateški važnim gradovima, poput Pekinga i Šangaja, Nastavićemo da pažljivo pratimo ograničenja u vezi sa COVID-19 i spremno ćemo reagovati na nove mogućnosti, kada prestanu ograničenja", rekao je Marek.

Dodao je i da "vreme koje će avioni Er Srbije provoditi u Tjenđinu između dva leta nije optimalno i rezultat je različitih COVID-19 ograničenja koja su još uvek na snazi, kao i da će kompanija nastojati da to poboljša u budućnosti, "čim takva opcija postane dostupna".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Turizam u Srbiji obara sve rekorde"
Turizam u Srbiji, Tvrđava Golubac

Tatjana Matić

27.09.2022. 12:05

"Turizam u Srbiji obara sve rekorde"

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić saopštila je povodom Svetskog dana turizma da turizam u Srbiji obara sve rekorde i da je od početka ove godine broj dolazaka veći 48,1 odsto nego u istom periodu 2021.
Close
Vremenska prognoza
mist
1°C
09.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve