Biznis
18.03.2023. 07:05
Beta-AFP

"Pomilovan"

Tramp se vraća na Youtube

1
Izvor: EPA / JIM LO SCALZO

Onlajn video platforma Youtube saopštila je da će okončati suspenziju kanala bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, dve godine posle isključenja zbog napada njegovih pristalica na vašingtonski Kapitol.

Trampov kanal zvaničnoviše ne podleže ograničenjima, navela je platforma na Tviteru.

Tramp, koji je najavio da će se kandidovati za predsedničke izbore 2024. godine, isključen je sa društvenih mreža u januaru 2021. godine, dok je još bio na vlasti, jer je ohrabrivao svoje pristalice tokom napada na Kongres SAD u Vašingtonu.

Ta odluka bez presedana u to vreme usledila je posle ukidanja Trampovih naloga na drugim društvenim mrežama kao što su Twitter, Facebook i Instagram.

Youtube je opravdao svoju odluku navodeći da je napravio procenu "rizika od nasilja" i da je uzeo u obzir važnost za glasače da čuju na jednak način glavne kandidate.

Tramp se poslednjih meseci vratio na društvene mreže. Međutim, tek treba da objavi poruku na svojim nalozima, jer od zabrane prvenstveno komunicira preko svoje platforme - Truth Social.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tramp: "Sprečiću treći svetski rat"
1

Bivši predsednik SAD

05.03.2023. 14:01

Tramp: "Sprečiću treći svetski rat"

Bivši američki predsednik Donald Tramp je izjavio da je on jedini predsednički kandidat za izbore 2024. koji može da obeća da će sprečiti treći svetski rat, sposoban da spase Sjedinjene Američke Države od demokrata "koji su za rat" i od "fanatika i glupaka" Republikanske partije.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve