Biznis
27.08.2021. 21:05
R.E./Mashable

Insta noviteti

Instagram pretraživač konačno će postati koristan

Instagram
Izvor: Shutterstock

Društvena mreža instagram uvodi nov način funkcionisanja pretraživača u okviru aplikacije. Nakon ove premoene funkcionisaće poput Guglovog pretraživača, bez ograničenja koja su prethodno postojala.

Da li vam se desilo da na instagramu vidite nešto zanimljivo, ali zaboravite da sačuvate ili se skloni pre nego što stignete da reagujete?

Ukoliko jeste, onda vam je verovatno poznata i muka kada pokušate da putem pretraživača u okviru aplikacije nađete to što ste gledali. Aplikacija prepoznaje pretraživanje tagova, profila i lokacija, ali ne i onoga što se na slici ili snimku nalazi.

Glavni predstavnih Instagrama Adam Moseri najavio je promenu u funkcionisanju ovog sistema. Moćićete da pretrasžujete sadržaj po ključnim rečima i na taj način dođete do većeg broja relevantnih objava nego kad koristite tagove za pretragu.

U prvoj verziji ovaj novitet pokrivaće ppretrage na engleskom jeziku, a uplanu je razvijanje sistema na sve većem broju jezika, prenosi Mashable.

"Sve funkcije su dizajnirane da vam pomognu da nađete stvari koje vam se dopadaju" rekao je Moseri.

"Konstantno radimo na unapređenju sistema koji će vam pomoći da što lakše otkrijete zanimljive sadržaje i podelite ih sa prijateljima.“

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with light rain
20°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve