Biznis
26.10.2021. 10:17
R.E.

Više od 21.000 nadzora

Kovid propusnice u Srbiji: Kako je prošla prva noć

Ugostitelji, 26. 10. 2021.
Izvor: FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Kažnjavanje onih koji borave u zatvorenim ugostiteljskim objektima, a nemaju kovid propusnicu počelo je u ponedeljak uveče, a pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković kaže da je u lokalima koji su radili posle 22 sata uglavnom poštovana obaveza posedovanja kovid propusnica i da su građani najčešće imali sertifikat o vakcinaciji.

Stamenković je, gostujući na RTS-u, rekao da su mnogi ugostiteljski objekti sami ograničili radno vreme i prestali da rade od 22 sata, te da je ta slika zabeležena širom Srbije, od Vranja do Subotice.

"Da li to govori da su poslodavci nespremni zvog svojih zaposlenih koji možda nisu vakcinisani, to ćemo videti. Mislim da to nije opravdanje, da se o ovome dosta dugo već priča i da je bilo vremena za dobre pripreme", rekao je Stamenković.

Ističe da se obaveze prema državi moraju poštovati jer je, dodaje, ovo važna protivepidemijska mera.

"Potrebno je da nam budu partneri. Ne da ih kažnjavamo, nego da obezbede uslove, da poštuju kovid sertifikat i da svi ili budu vakcinisani ili budu provereni, da bismo sprečili Kovid 19 i ovo opterećenje zdravstvenog sistema", rekao je Stamenković.

Dodao je da se ne odustaje ni od dnevnih nadzora, da se kontrolišu tržni centri, hipermarketi, kao i javni saobraćaj.

Ugostitelji, 26. 10. 2021.
Izvor: FOTO TANJUG / RADE PRELIĆ

Kako je rekao, u toku prošle nedelje bilo je više od 21.000 nadzora što je, kaže, skoro za 85 odsto više nego početkom meseca.

Dodao je da je broj prekršajnih naloga povećan skoro tri puta, te da je samo prošle nedelje pisano skoro 500 prekršajnih naloga.

"Duplo je povećan broj prekršajnih naloga izrečenih ugostiteljskim objektima, a i dalje se krše mere. Čak 22 pravna lica i preduzetnika je kažnjeno, nemali broj u trgovinskim objektima - 32 vlasnika, odnosno pravna lica, od 198 prekršajnih naloga, tu su i korona redari", rekao je Stamenković.

Kako je dodao, u javnom saobraćaju kažnjeno je 11 prevoznika.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ako efekti kovid propusnice ne budu dovoljni...
Mirsad Ðerlek 25.10.2021.

Mirsad Ðerlek

25.10.2021. 12:05

Ako efekti kovid propusnice ne budu dovoljni...

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Ðerlek izjavio je da je legitiman potez da država zaštiti zdravlje i živote građana, a kovid propusnice se uvode da se zaštite životi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
01.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve