Biznis
20.09.2021. 18:05
Tanjug

SAD

Mogući problemi sa 30 miliona vazdužnih jastuka u automobilima

automobili
Izvor: Shutterstock

Američki istražitelji iz oblasti bezbednosti u saobraćaju otvorili su novu istragu kojom je obuhvaćeno 30 miliona vozila različitih proizvođača automobila zbog potencijalno neispravnih “Takatinih” vazdušnih jastuka.

Američka Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA) pokrenula je inženjersku analizu kojom je obuhvaćeno oko 30 miliona automobila u SAD proizvedenih u periodu od 2001. do 2019. godine, prenosi agencija Rojters koja je imala uvid u vladin dokument.

Proizvođači automobila bili su upozoreni na mogućnost pokretanja istrage koja još uvek nije javna.

U novu istragu su uključena vozila sledećih proizvođača - Honda Motor, Ford Motor, Tojota Motor, DŽeneral Motors, Nisan, Subaru, Tesla, Ferari, RACE.MI, Mazda, Dajmler, BMW Krajsler, Porše, Jaguar Land Rover (u vlasnišatvu Tata Motorsa) i drugi.

Tokom poslednje decenije, više od 67 miliona vazdušnih jastuka japanske kompanije “Takata” povučeno je u SAD, a više od 100 miliona u celom svetu, usled defekta koji može da izazove njihovo preterano naduvavanje, dovodeći do eksplozije i rasprskavanja metalnih šrapnela ka vozaču i putnicima u vozilu.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izgleda da su "Folksvagen" kobasice dobre koliko i automobili
kobasica, hrana, meso

Bivši kancelar ih obožava

11.08.2021. 23:00

Izgleda da su "Folksvagen" kobasice dobre koliko i automobili

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder zatražio je od automobilske kompanije "Folksvagen" da poništi odluku ukidanja prodaje svojih kobasica sa karijem.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
23.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve