Biznis
15.05.2024. 05:15
Tanjug

Open AI

Zaboravite na sve što znate o Chat GPT-u - napravljen je OGROMAN korak napred

Veštačka inteligencija
Izvor: Shutterstock / Basius77

Kalifornijska kompanija za razvoj veštačke inteligencije Open AI predstavila je na svojoj veb stranici multimodalni model generativne veštačke inteligencije GTP (GPT-4o), koji može da analizira zvuk, sliku i tekst u realnom vremenu.

Kompanija planira da ga uvede u svoje proizvode u narednim nedeljama.

Open AI ističe da je GPT4o ("o" je oznaka za "omni", odnosno "sveobuhvatan") korak ka mnogo prirodnoj interakciji između čoveka i računara, pošto prihvata kao ulaz svaku kombinaciju teksta, zvuka i slike i generiše multimodalni odgovor.

"Ovo je prvi put da zaista pravimo ogroman korak napred kada je u pitanju jednostavnost korišćenja", istakla je tehnološka direktorka Open AI Mira Murati, prenosi CNBC.
 

Novi AI model će umeti da prepozna i emocije u glasu korisnika, da brže i kvalitetnije nego ranije komunicira na 50 različitih jezika , kao i da značajno poboljša mogućnosti postojećeg četbota Čet GTP. Izvršni direktor Open AI Sem Altman je ranije najavio na društvenoj mreži Iks da je kompanija "naporno radila" na nekim novim stvarima za koje misli da će se svideti ljudima.

"Osećam da je to magija", napisao je Altman.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dobili smo odgovor na pitanje da li VEŠTAČKA INTELIGENCIJA MOŽE DA PILOTIRA
1

Neverovatno

04.05.2024. 20:05

Dobili smo odgovor na pitanje da li VEŠTAČKA INTELIGENCIJA MOŽE DA PILOTIRA

Eksperimentalni narandžasto-beli borbeni avion F-16 kojim je upravljala veštačka inteligencija (AI), a ne pilot, provozao je ove nedelje 75-godišnjeg sekretara Ratnog vazduhoplovstva SAD Frenka Kendala.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve