Biznis
17.11.2021. 21:05
Tanjug

Zorana Mihajlović

Srbija ima nafte i derivata za 40,5 dana

radijator, grejanje
Izvor: Shutterstock

Država ima stablne rezerve nafte, naftnih derivata i mazuta za zimsku sezonu i one u danima iznose 40,5 dana, rekla je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

"Ovo ministarstvo u prethodnih godinu dana povećalo je rezerve za 45 posto. To znači da u obaveznim rezervama ima rezervi za 25,5 dana, u operativnim ima rezervi za četiri dana, što je zajedno 29,5 dana. Rezerve mazuta kod EPS, Robnih rezervi i toplana iznose 73.000 tona. Kada sve to zajedno postavite mi imamo rezerve za 40,5 dana", rekla je ona novinarima u Vladi Srbije.

Mihajlović je ocenila da je država obezbedila dovoljne količine i nafte, i naftinih derivata i mazuta, pa će biti dovoljno toplotne energije, a samim tim i električne energije za ovu zimu.

Dodala je da su rezerve mazuta takve da ih imamo za celu zimsku sezonu.

Kako je navela, Ministarstvo je preko Uprave za rezerve energenata nabavilo u poslednjih mesec dana dovoljno derivata i energenata za predstojeću zimu, pa je situacija stabilna.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Cene grejanja na prirodni gas, drvo, ugalj, struju
zima

Šta se najviše isplati

16.10.2021. 11:03

Cene grejanja na prirodni gas, drvo, ugalj, struju

Sudeći prema trenutnim cenama energenata na tržištu Srbije, ove sezone će najisplativije biti grejanje na prirodni gas, drvo ili ugalj, jer bi se cena grejanja za šest meseci za stan od 60 kvadratnih metara uz ove energente kretala između 43.000 i 49.000 dinara
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-1°C
19.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve