Biznis
21.10.2022. 15:06
R. E.

Prognoze MMF-a

Šta će biti s naftom?

nafta
Izvor: Shutterstock

Cene nafte vratile su rane gubitke dok se američki predsednik Džo Bajden pripremao za oslobađanje dodatnih barela iz američkih strateških rezervi.

Trgovci odmeravaju znakove mogućeg povećanja cena nafte, pored drugih znakova slabljenja potražnje koji imaju tendenciju da dovedu do nižih cena.

Kretanja na tržištu uspela su da nadoknade neke gubitke nastale u poslednjih nekoliko dana u nestabilnom trgovanju. Sve u svemu, cene nafte su u SAD pale za oko 15 odsto u poslednja tri meseca, a Bajden je najavio izdvajanje do 15 miliona barela iz strateških rezervi nafte u decembru.

Zabrinutost zbog izgleda globalne ekonomije takođe vrši pritisak na cene energenata. Međunarodni monetarni fond nedavno je smanjio svoje prognoze globalnog ekonomskog rasta i rekao da se povećavaju pretnje finansijskoj stabilnosti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Cena nafte pala nakon Bajdenove najave
Nafta

Još 15 miliona barela

19.10.2022. 09:31

Cena nafte pala nakon Bajdenove najave

SAD će osloboditi dodatnih 15 miliona barela nafte iz svojih strateških rezervi da pokuša da umiri cene tog energenta i predsednik Džo Bajden ne isključuje da će još biti povučeno, rekao je jedan zvaničnik vlade.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
1°C
06.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve