Hronika
19.01.2022. 12:26
Tanjug

Viši sud u Beogradu

Elitna prostitucija u Srbiji: Odloženo suđenje makroima

Prostitucija
Izvor: Shutterstock

U Višem sudu u Beogradu je za 17. mart odloženo suđenje Mihajlu Maksimoviću i njegovom bratu Dušanu Milenkoviću, optuženim za posredovanje u tzv. elitnoj prostituciji.

Suđenje je odloženo zato što je postupajuća sudija na bolovanju, a zbog bolesti nije došao ni drugooptuženi Dušan Milenković.

Maksimović je na nekom od prethodnih ročišta priznao da je posredovao između devojaka i klijenata u prostituciji, ali je negirao da je izvršio drugo krivično delo za koje je optužen, a to je "trgovina ljudima", prema tri oštećene devojke.

Maksimoviću je pre mesec dana ukinut kućni pritvor i danas je prvi put došao sa slobode u sudnicu. On je u proteklom periodu napisao knjigu "Mnoga lica Marije Magdalene"U knjizi pripoveda upravo o poslu kojim se bavio i devojkama koje su radile za njega.

Odbranu je ranije izneo i drugooptuženi Milenković koji je za Maksimovića radio kao vozač devojaka od 2015. do 2018.

Nakon što je Maksimović 2018. godine otišao na Kipar, on je preuzeo posao, tako što mu je Maksimović davao instrukcije telefonom sa Kipra.

On je rekao da potvrđuje odbranu Maksimovića napominjući da se nijedna devojka nikada nije žalila na posao niti da je rekla da hoće da odustane, ali su ponekad komentarisale klijente.

U nastavku suđenja ispitana su dva veštaka o psihološkom stanju devojaka, ali je sud isključio javnost tokom njihovog ispitivanja.

Prema optužnici, Maksimović i Milenković se terete da su od novembra 2015. do januara 2019. na različitim lokacijama učestvovali u dogovaranju i organizovanju intimnih odnosa devojaka i klijenata.

Maksimović je organizovao profesionalno fotografisanje tih žena radi prezentacije klijentima, ugovarao vreme, mesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka do klijenata i nazad do stanova u kojima su živele, i od njih uzimao 30 procenata od zarade.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Suđenje Dijani Hrkalović počinje 2. marta
Sud

Viši sud u Beogradu

11.01.2022. 15:38

Suđenje Dijani Hrkalović počinje 2. marta

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu zakazalo je za 2. mart početak suđenja bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović i još dvojici bivših policijskih funkcionera, potvrđeno je Tanjugu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
29.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve