Hronika
22.11.2021. 13:44
Tanjug

Priština

Nastavljeno suđene za ubistvo Ivanovića

Sud
Izvor: Shutterstock

U Osnovnom sudu u Prištini nastavljeno je suđenje za ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokartija, pravda", a prva koja je svedočila je Ksenija Bozović koja je nasledila Ivanovića na mestu lidera GI i koja je kazala da se Kosovska poilicija prilikom istrage ponašala neprofesionalno.

Ona je na suđenju kazala da je 40 dana nakon ubistva Ivanovića zanemarila činjenicu da se na memorijalnoj tabli postavljenoj na mestu ubistva Ivanovića nalazi spaljeno cveće, prenosi Koha.

"Imali smo sastanke u ambasadama i obavestili smo ih kako se Kosovska policija ponašala i o njihovoj neprofesionalnosti", rekla je ona.

Božović je istakla i da policija nije videla ni patrone na licu mesta, kao i da su joj rekli da je Ivanović preminuo od srčanog udara.

Upitana da li je neko vodio računa o kancelariji GI, Božović je rekla da nije, kao i da bi njegovo ubistvo bilo sprečeno da se vodilo računa o tome.

Prethodno, advokat optuženog Marka Rosića Mahmut Haljimi izrazio je zabrinutost zbog odlaganja slučaja

On je kazao da niko od članova Ivanovićeve poriodice nije prisutan na suđenju, kao i da je sudnica puna medija, ali i policajaca iz različitih jedinica.

Saslušavanje prvog svedoka trebalo bi da se nastavi u 13.15, dok će drugi svedok biti saslušan u utorak.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
17.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve