Scena
24.09.2021. 23:38
R.E.

Koncert

Baš, baš smo vas se uželeli: "Bože pravde" napokon uživo

Kolarac
Izvor: Shutterstock

Pod upravom dirigenta Džona Akselorda, zajedno sa briljantnim pijanistom Behzudom Abduraimovim, Beogradska filharmonija je izvela dela Šostakoviča, Prokofjeva i Čajkovskog, u petak uveče u Kolarcu, na otvaranju nove koncertne sezone pod naslovom "Baš smo vas se uželeli".

Više od 80 filharmoničara omađijalo je publiku tokom nastupa koji je pratila veoma emoňivna atmosfera budući da se orkestar vratio na Kolarac posle godinu i po dana, u svom redovnom terminu, petkom u osam.

Tradicionalno, otvaranje sezone je započelo intoniranjem himne Bože pravde.

Simbolično, Šostakovičeva "Svečana uvertira" otvorila je repertoar i prethodila maestralnom nastupu virtuoza Behzuda Abudraimova, jednog od najtrežanijih pijanista svoje generacije čije je ime deo koncertnih sezona širom sveta.

Koncert je pompezno zatvorila Simfonija broj 4 Čajkovskog za koju je dirigent Akselrod rekao da je "mnogi orkestri izvode, ali da način na koji to čini Beogradska filharmonije dokazuje da Čajkovskog i njegovo delo ima u svojim genima".

Publika je višeminutnim ovacijama ispratila sa scene protagoniste ovog prvorazrednog muzičkog događaja.

Večerašnji koncert održan je u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u dozvoljenom kapacitetu prema kovid pravilima.

Takođe, prisustvo koncertima Beogradske filharmonije moguće isključivo uz potvrdu o potpunoj vakcinaciji, potvrdu o preležanoj infekciji izazvanoj virusom kovid-19, potvrdu o negativnom PCR testu na Kovid-19 ili antigenskom testu, ili dokaz o preležanoj bolesti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zubin Mehta u Beogradu: A na kraju koncerta... iznenađenje! (VIDEO)
Zubin Mehta, 11. 7. 2021.

He’s a Jolly Good Fellow

11.07.2021. 10:39

Zubin Mehta u Beogradu: A na kraju koncerta... iznenađenje! (VIDEO)

Zubin Mehta je u subotu uveče u Beogradu održao koncert o kojem će se još dugo pričati. Ne samo zato što je maestro bio maestralan, već i zbog iznenađenja koje su mu priredili članovi Filharmonije kojima je dirigovao u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine...

Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-5°C
06.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve