Scena
23.03.2022. 13:59
Beta

Maja Gojković

Da li je Pirot sledeća prestonica kulture?

ćilim, pirotski ćilim
Izvor: Shutterstock

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je u Pirotu da je saradnja Ministarstva i lokalne samouprave u Pirotu izuzetno dobra i da će se nastaviti kroz rekonstrukciju zgrade Doma vojske.

"Ta saradnja se nastavlja kroz prvi program koji ministarstvo realizuje kroz kredit banke Saveta Evrope. Za rekonstrukciju zgrade Doma Vojske izdvojena su 2,5 miliona evra. Radovi bi uskoro trebalo počnu i trebalo bi da budu završeni do kraja naredne godine", rekla je Gojković.

Ministarka je u Pirotu obišla i radove na izgradnji Letnje pozornice u dvorištu Istorijskog arhiva.

"Za opremanje pozornice grad je konkurisao za sredstva iz programa 'Gradovi u fokusu' koji je u toku", kazala je Gojković, dodajući da će početkom aprila biti doneta odluka po konkursu.

Navela je da se nada i da će Pirot konkurisati za nacionalnu prestonicu kulture.

"Nadamo se da će Pirot spremiti nominaciju na ovom važnom konkursu ministarstva kulture", rekla je Gojkovićeva.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je rekao da se sradnja sa ministarstvom ogleda i u podršci projekatima medijskih kuća i ustanova kulture u tom gradu.

"Razgovarali smo o projektima ali i o tome da pirotski ćilim dođe na UNESKO-vu listu nematerijalnog kulturnog nasledja" rekao je Vasić.

Kazao je da je sa ministarkom kulture razgovarao i o daljem uređenju tvrđave Momčilov grad i otvaranju muzeja ćilimarstva i sporta, kao i da se priprema dokumentacija za učešće na konkursu "Nacionalna prestonica kulture".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Baš je lepo: Novi Sad na poštanskim markama (FOTO)
markice

Pogledajte

01.02.2022. 16:45

Baš je lepo: Novi Sad na poštanskim markama (FOTO)

U Gradskoj kući u Novom Sadu, u okviru Svečane akademije povodom Dana Grada, v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, stavljanjem žiga prvog dana na maksimum karte i koverte svečano su pustili u opticaj izdanje prigodnih poštanskih maraka u čast Novog Sada – Evropske prestonice kulture za 2022. godinu, koje je Pošta Srbije priredila u saradnji sa Fondacijom "Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve