Scena
03.02.2023. 11:17
R. E.

Evrovizija

Daniel Popović otkrio ko je bila Džuuu-uu-li iz čuvene pesme

plaža, devojka
Izvor: Shutterstock

Pesma "Džuli", koju je otpevao Daniel Popović, bila je veliki hit osamdesetih godina prošlog veka i predstavljala je Jugoslaviju na Evroviziji 1983. godine.

"Stigla je sama sa ljetom, prišla i rekla: 'Hello'.

Pogledi su nam govorili više od riječi.

Ko da se zvijezda sa neba spustila meni na dlan.

Znao sam samo o njoj da zove se Džuli"

Ovaj čuveni tekst je napisao Mario Mihaljević, ali je ime Džuli bila Danielova ideja, a sada je otkrio da je devojka o kojoj je pevao, zaista postojala.

Muzičar je, u intervjuu za IN magaizin, ispričao da je reč o njegovoj prvoj ljubavi koju je tako zvao. Njeno pravo ime je Angela Basevral, a upoznali su se kada je ona iz Nemačke došla sa roditeljima na more.

"Angela je bila osoba kojoj je namenjena ta pesma kao iskustvo", otkrio je muzičar u intervjuu.

Pesma je bila veoma popularna, proslavila je Danijela u Evropi i prepevana je na mnoge svetske jezike.

"U Norveškoj je ABBA imala 25.000, a ja sam imao 40.000 hiljada posećenosti, što je fenomenalno. Bio sam u jednom trenutku sam ispred Majkla Džeksona po broju prodanih ploča, konkretno u Norveškoj.

Što se tiče Nemačke, tu sam prodao 500 hiljada singlica, gde sam bio ispred Dejvida Bouvija i Majkla Džeksona na top listama. 'Bravo' je osnovao moj fan klub, to je stvarno bilo ludilo. Išli smo iz šou programa u drugi šou program“, prisetio se muzičar u razgovoru za IN magazin.

Nakon velikog uspeha ove pesme, Daniel je objavio još nekoliko albuma, a Jugoslaviju je ponovo predstavljao na Evroviziji 1991. sa pesmom "Daj obuci levisice" i osvojio drugo mesto, sa samo dva poena manje od pobedničke pesme "Brazil", koju je otpevala Bebi Dol.

U narednom periodu Daniel je potpuno nestao sa muzičke scene. Na kratko, vratio 2001. kao učesnik festivala Sunčane skale u Herceg Novom. 

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dado Topić: Uz rad i razmišljanje, čovek može da ostane na svom putu
1

Intervju

22.07.2022. 12:53

Dado Topić: Uz rad i razmišljanje, čovek može da ostane na svom putu

Mnogi su u bivšoj Jugoslaviji baš zbog njega počeli da se bave muzikom. Mnogi i danas, šest decenija otkako je Dado Topić na muzičkoj sceni, pokušavaju da postignu baš njegovu boju glasa i stil pevanja, bez obzira na to što se u međuvremenu, od Vardara do Triglava, pojavilo mnogo novih dobrih i zanimljivih pevača, ali i dalje niko kao on ne peva "Makedoniju“, "Da li znaš da te volim“, "Flojda“, "Princezu“…
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
30.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve