Scena
24.06.2021. 15:56
Tanjug

Događaj godine

Dolazi nam Zubin Mehta!

Zubin Mehta
Izvor: EPA / ROBERT GHEMENT

Beogradska filharmonija najavila je koncert sa Zubinom Mehtom10. jula u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Kako su naveli iz Filharmonije, događaj godine, ujedno i deseti susret maestra i filharmonijskog orkestra, dugo je planiran i očekivan, a biće u znaku Betovena i Bramsa.

"Izuzetno sam srećan i ponosan što se vraćam jednom od najdražih orkestra - Beogradskoj filharmoniji, koju poznajem još od davne 1958. godine. Iza sebe imamo dugogodišnje prijateljstvo tokom kojeg smo stvarali zajedničku istoriju. Veoma me raduje što je nova koncertna dvorana koju ovaj divan orkestar treba i zaslužuje, napokon postala sadašnjost", izjavio je maestro povodom novog susreta sa Beogradskom filharmonijom.
 

Posebno prijateljstvo koje Mehta neguje sa Ivanom Tasovcem i orkestrom Filharmonije, koncertno se obeležava po deseti put.

Za ovu priliku Mehta je izabrao Betovenovu Pastoralnu simfoniju, poznatu još i pod nazivom Betovenova "Deseta", i Bramsovu Simfoniju broj jedan.

Legendarni maestro, u 85. godini života, aktivni je dirigent. Na svetskoj muzičkoj sceni prisutan je više od 60 godina sa nastupima koji su postali istorijski.

Uvek zagovarajući važnost nove koncertne dvorane Beogradske filharmonije, maestro je poslednji put predvodio filharmonijski orkestar 2017. godine kao specijalni gost prvog koncerta na otvorenom u istoriji orkestra.

Pamte se brojni nastupi, među kojima i donatorski koncert kojim je Mehta pomogao ostvarenje velikog filharmonijskog sna - prvu turneju po SAD-u, koju je orkestar uspešno realizovao u oktobru, 2014. godine.

Ulaznice za koncert u prodaji su od 1. jula i mogu se kupiti na biletarnici Kolarčeve zadužbine, kao i onlajn.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koncert za nabavku knjiga studentima
Violina, koncert

Kupite kartu i uživajte

21.05.2021. 23:05

Koncert za nabavku knjiga studentima

Filharmonija mladih "Borislav Pašćan" održaće donatorski koncert u ponedeljak 24. maja, a prikupljena sredstva biće iskorišćena za nabavku knjiga za biblioteku u Studentskom gradu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
23.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve