Scena
18.08.2021. 23:00
R.E.

Od 27. do 29. avgusta

Džez festival u Kragujevcu ne posustaje već 22 godine

koncert, džez
Izvor: Shutterstock

Internacionalni džez festival Kragujevac, jedan od retkih festivala ovog tipa u Srbiji koji se 22 godine održava bez prekida, ove godine biće realihovan od 27. do 29. avgusta.

Ovogodišnji moto festivala je STVARNOST, a cilj organizatora je da istakne potrebu i važnost održavanja kulturnih događaja i u vreme neizvesnosti i globalne krize.

Internacionalni džez festival će predstaviti publici savremenu evropsku džez scenu.

Tokom tri dana u  Kragujevcu će nastupati muzičari iz Danske, Hrvatske, Severne Makedonije, Srbije, Albanije i Austrije.

Festival će predstaviti razne stilove džeza, od klasičnog do fusion, eksperimentalnog, crossovera, etno džeza.

Prateći program omogućiće posetiocima da sagledaju džez kroz prizmu drugih umetnosti, a kroz interaktivne muzičke radionice publika će od eminentnih predavača saznati više o tome "Kako se sluša džez?!“, ali će imati i mogućnost da se upozna sa osobenostima sevdaha kroz radionicu "Balkanski zvuk“.

Nakon sve tri večeri glavnog programa biće organizovan jam session, gde će publika moći da uživa u slobodnoj džez interpretaciji.

Ulaznice za Festival se mogu nabaviti na sajtu www.tickets.rs, cena dnevnih ulaznica je 800 dinara, a komplet karata za tri festivalske večeri iznosi 2.000 dinara.

Organizator će poštovati sve zvanične preporuke i  sprovesti preporučene mere u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19, a kako bi i publika i izvođači mogli bezbedno da dožive atmosferu Festivala.

XXII Internacionalni džez festival u Kragujevcu organizuje "ArtKvart“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Grada Kragujevca, Ambasade Danske u Srbiji, Ambasade Republike Hrvatske, Austrijskog kulturnog foruma.

Više informacija o programu na www.ijfk.info i Facebook stranici  Festivala www.facebook.com/JazzFestKragujevac

Džez festival Kragujevac
Izvor: Džez festival Kragujevac
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako je jedna kutijica promenila slušanje muzike
vokmen

Muzika u pokretu

01.07.2021. 14:47

Kako je jedna kutijica promenila slušanje muzike

Kompanija Soni (Sony) je 1. jula 1979. godine na japansko tržište pustila prvi vokmen (Walkman), koji je omogućio da nosimo muziku sa sobom gde god da pođemo i postao jedan od najpopularnijih brendova ove kompanije.
Foto
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve