Scena
29.11.2022. 12:13
R. E.

Kontroverzan postupak

Džulija Roberts posle 20 godina otkrila istinu o ONOJ fotografiji

Džulija Roberts 29.11.2022.
Izvor: EPA / SEBASTIEN NOGIER

Kada je Džulija Roberts prošetala crvenim tepihom na premijeri filma "Notting Hill", 1999. godine, njene fotografije su privukle veliku pažnju.

Glumica je nosila crvenu haljinu kratkih rukava i, dok je mahala publici, pokazala je da ima dlake ispod pazuha, a mnogi su to protumačili kao izraz Džulijinih feminističkih uverenja i kao izraz stava da žena ne mora da uklanja dlake sa tela ako ne želi, samo zato što joj društvo nameće određena pravila kako treba da izgleda.

Međutim, glumica je u jednom intervjuu otkrila da uopšte nije imala nameru da bilo šta dokazuje, već da je samo "loše procenila dužinu rukava".

Poslenjih godina sve češće viđamo žene koje na glamuroznim događajima otkrivaju da ne uklanjaju malje ispod pazuha, poput Paris Džekson i Lurd Čikone-Leon, Madonine ćerke.

Takve fotografije privuku pažnju, ali to nije ništa naspram toga koliku pažnju su privlačile i koliko negativnih komentara su ovakve slike dobijale pre 20 godina, kada je Džulija Roberts prošetala crvenim tepihom.

O Džuliji i njenim fotografijama se tada pričalo više nego o filmu, a tabloidi su nedeljama pisali o mogućim razlozima za ovaj postupak slavne glumice, od toga da je u pitanju izraz njenih feminističkih uverenja, do toga da nije uklanjala malje jer se to dopadalo njenom tadašnjem partneru, glumcu Bendžaminu Bretu.

Međutim, 20 godina kasnije, Džulija je u jednom intervjuu otkrila da se sve, zapravo, slučajno dogodilo, piše "Alur".

"Pokazala si dlake ispod pazuha na premijeri filma 'Notting Hill', ali nikada nisi objasnila šta si time želela da poručiš", glasilo je pitanje.

"Jednostavno nisam dobro procenila dužinu rukava, zaboravila sam da ću morati da mašem i na taj način sam otkrila jedan privatan detalj o sebi. Nije u pitanju bila nikakva politička poruka", iskreno je odgovorila glumica.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vil Smit: "Ako nećete da gledate moj novi film, razumem vas"
Vil Smit 29.11.2022.

"Emancipacija"

29.11.2022. 10:44

Vil Smit: "Ako nećete da gledate moj novi film, razumem vas"

Vil Smit kaže da "razume u potpunosti" zašto neki ljudi nisu spremni da pogledaju njegov novi film "Emancipacija", prvi nakon skandala na ovogodišnjoj dodeli Oskara, kada je ošamario Krisa Roka.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
03.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve