Scena
01.10.2021. 22:05
R.E./Mashable

Netflix

Jedva čekamo: Strip Kijanu Rivsa već dobija film i seriju

Kijanu Rivs
Izvor: EPA / ETIENNE LAURENT

Proslavljeni glumac Kijanu Rivs napravio je najprodavaniji strip u prethodnih trideset godina. U najavi je adaptacija za Netflix, a glumac kaže da jedva čeka da se upusti u taj kreativni proces.

Rivs je godinama razvijao ideju o stripu u kome je glavni lik berzerker "B" polu-bog star 80 hiljada godina. Poznati glumac je udružio snage sa piscem stripova Metom Kindtom i ilustratorom Ronom Garnijem.

Strip je počeo da izlazi u martu ove godine, a od tada neprestano postavlja rekorde.

Tako nije čudo što je striming platforma Netfliks požurila da potpiše ugovor o adaptaciji stripa u film a potom i seriju. Rivs će glumiti u obe adaptacije, a tačni datumi objave još uvek nisu poznati, s obzirom da je glumac opterećen snimanjem četvrtog nastavka Matriksa i Džona Vika.

Kijanu je u intervjuu za Mashable izjavio da je oduvek želeo da napravi strip.

Istakao je da ga je zainteresovala ideja o novom liku Berzerkera (originalno lik iz nordijske mitologije, a u bukvalnom prevodu znači ludak, divljak).

"Njegova besmrtnost mu je i blagoslov i prokletstvo, jer je kroz njegovih 80 hiljada godina života prožeto toliko nasilja da on ne želi više da živi." rekao je Kijanu.

Kijanu Rivs
Izvor: EPA / ETIENNE LAURENT

Kijanu kaže da je uzbuđen povodom filmske adaptacije za Netflix i da jedva čeka da vidi kako će se postići balans između nasilja i umetničkog predstavljanja lika koji je izmučen dugim životom.

"Hteli bismo da postignemo efekat 'neću da gledam, al ipak ne mogu da skrenem pogled'"kaže Rivs.

Nasilje je, prema rečima pisca Meta Kindta, na neki način zaseban lik u stripu. Berzerker je stvoren za nasilje i to je tragedija njegovog lika.

"Naći zrno ljudskosti ispod tog nasilja je ono što čini da osećamo empatiju za lika koji nema kontrolu nad onim što radi", Rekao je ilustrator Ron Garni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Netfliks serija za jesenji bindž
Netflix

Za ljubitelje horora

27.08.2021. 22:05

Netfliks serija za jesenji bindž

Mnogima je žao što leto već polako prolazi, međutim ljubiteljima bindžovanja serija kišnim danima prelazak u jesen je povod za radost. Netfliks je baš za njih spremio novu seriju "Novi ukus višnje“ koja je već dostupna na platformi.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
23.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve