Scena
19.04.2024. 23:00
R. E.

Ne bi bilo isto bez njega

Kako je Rodni zamalo dobio otkaz iz "Mućki"

Rodni
Izvor: Youtube screenshot

Serija o braći Troter, koji se na pijaci u londonskom predgrađu Pekamu bave preprodajom robe sumnjivog porekla, odavno je postala kulturni fenomen u Srbiji.

Međutim, lako je moglo da se desi da jedan od braće ne bude deo serije. Glumac Nikolas Lindherst, koji je tumačio ulogu Rodnija, je u jednom intervjuu ispričao da je malo falilo da bude otpušten sa seta.

U dokumentarnom filmu, koji je snimljen 2021. godine, glumci iz čuvenog sitkoma su pričali o tome kako je izgledalo biti deo "Mućki", a Nikolas se prisetio snimanja scene zbog koje je mogao da dobije otkaz, piše britanski Express.

U poslednjoj epizodi druge sezone serije, Del Boj i Rodni pokušavaju da očiste veliki kristalni luster, koji na kraju pada na zemlju i razbija se u paramparčad.

Pre nego što je snimanje počelo, reditelj je prišao Nikolasu i rekao: "Ovu scenu možemo da snimimo samo jedanput, jer luster košta 6.000 funti. Ako se slučajno nasmejes, scena će propasti. U tom slučaju čitava epizoda nema smisla i nećemo moći da je završimo, što znači da ćemo prekršiti ugovor sa BBC-jem".

Dakle, ako se nasmeješ kad luster padne, otpustiću te."

Međutim, kada je došlo vreme da snime deo u kom luster pada na zemlju, reditelj je bio taj koji se jedva suzdržao.

"Gledao sam ga krajičkom oka i video sam kako se muči da se ne nasmeje. Na kraju je gurnuo neku maramu u usta", kaže u dokumentarcu čuveni Rodni.

"Neko je konačno viknuo 'rez!' pa smo svi mogli da se smejemo na miru", ispričao je Nikolas Lindherst.

Inače, ovaj britanski glumac tokom svoje bogate karijere ostvario je više od 40 uloga, a danas slavi 61. rođendan.

Srećan rođendan, Rodni!

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
27.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve