Scena
22.02.2023. 22:05
R. E.

Kolumnista "Ekspresa"

Književno veče "srpskog Hemingveja"

Jevrić
Izvor: Facebook / Nebojša Jevrić

U petak 24. februara, od 19 časova gost Narodne biblioteke "Stevan Sremac" u Nišu biće pisac, novinar i kolumnista "Ekspresa", Nebojša Jevrić.

O svom književnom stvaralaštvu i bogatom reporterskom iskustvu govoriće sam autor, a razgovor sa Nebojšom Jevrićem vodiće dr Velibor Petković. Odabrane tekstove iz autorovog bogatog opusa čitaće Emilija Redmilović.

1
Izvor: Promo

Nebojša Jevrić je rođen 1959. godine u Bjelom Polju. Bio je dugogodišnji ratni reporter časopisa "Duga". Neke od njegovih najpoznatijih knjiga su Đavolje jaje, Srpski rulet, Adamova glava, Crni kofer...

Priče sa ratišta koje je opisao u knjigama "Srpski rulet", "Heroj na magarcu putuje u Hag" i Kokošinji rat", 2013. godine su objedinjene u "Ratnu trilogiju".

Književnik kojeg zovu "srpski Hemigvej" živi i radi u Beogradu, a o sebi često ima običaj da kaže da je oduvek želeo da bude samo jedno - pisac.

Redovan je posetilac beogradskih kafana, u kojima pije kafu i čaj, jer je, kako kaže "rakiju ostavio pre 25 godina". O novobeogradskoj kafani "Luda kuća" napisao je nekoliko priča, a malo je poznato da se na tom mestu sretao sa Radovanom Karadžićem, koji je u to vreme živeo pod pseudonimom Dragan Dabić.

Pročitajte neke od priča Nebojše Jevrića koje "Ekspres" objavljuje svake nedelje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Jedna posleratna priča
Rat, vojska

Urbane legende

28.10.2021. 10:25

Jedna posleratna priča

Moj rat­ni drug pri­ča mi, upor­no kao zu­bo­bo­lja, i ni­kog ne ču­je i ni­kog ne vi­di, on je još u de­ve­de­set dru­goj, on se još ni­je vra­tio iz ra­ta.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
1°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve