Scena
14.12.2021. 13:24
Tanjug

Beogradska filharmonija

Kultura živi! Koncerti rasprodati za jedan dan

koncert
Izvor: Shutterstock

Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije, zakazani za 24. i 25. decembar u Kolarčevoj zadužbini, i ove godine su dočekani s velikim interesovanjem publike, a karte za njih rasprodate su za samo jedan dan, saopštili su organizatori.

Za kraj 2021. godine Filharmonija priprema "Muzički bazar" i "muzikom vodi na različite meridijane", upoznajući publiku sa različitim kulturama.
 

"Na dve koncertne večeri na Kolarcu, kao na pravom bazaru, Beogradska filharmonija nudi muzičko šarenilo sa različitih meridijana. Praznična atmosfera će biti uz zvuke jevrejskog klezmera, arapske longe, portugalskog folklora zajedno sa numerama klasične literature Bramsa, Borodina, i drugih", navode organizatori događaja.
 

Specijalni gost novogodišnjih koncerata je virtuoz na klarinetu Kari Kriku, koji će nastupiti pod dirigentskom palicom maestra Danijela Rajskina.

Novogodišnji koncerti održaće se uz poštovanje propisanih mera zaštite protiv virusa korona.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Beogradska filharmonija vas vodi na putovanje kroz Italiju
Dirigent

Koncert u petak

19.10.2021. 17:05

Beogradska filharmonija vas vodi na putovanje kroz Italiju

Beogradska filharmonija priprema italijanski koncertni meni za petak, 22. oktobar na Kolarcu od 20 sati, kada će koncert biti u znaku dva debija - dirigenta Danijela Smita i violiniste Sergeja Dogadina koji nastupaju sa Filharmonijom prvi put.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
23°C
01.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve