Scena
15.03.2023. 21:05
Promo

"Od sedam do tri“

Dobra vest za ljubitelje knjiga Mome Kapora

Knjiga, knjige
Izvor: Shutterstock

Na knjižarskim policama od 15. marta naći će se roman Mome Kapora "Od sedam do tri“, zbog kojeg ćemo se zapitati živimo li onako kako želimo, ili smo postali ono što su drugi zahtevali. Ovo je ujedno i roman koji ohrabruje svaki potez koji će nas otrgnuti od života koji nam se nameće.

"Od sedam do tri“, koji se pojavio davne 1980. godine prateći život glavnog junaka nezadovoljnog svojim poslom, opisuje suptilne mehanizme koji vladaju u činovničkoj hijerarhiji, kao i posledice koje monoton i neispunjen život ostavlja na ljude koji nemaju hrabrosti da ga promene. Na duhovit i njemu svojstven način, autor uvodi čitaoca u temu koja je već dodirnuta u romanu "Ada“, a ovde razvijena u centralnu nit oko koje je izgrađena knjiga.

Momo Kapor je rođen 1937. u Sarajevu. Završio je Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu. Njegove knjige su godinama bile na vrhu lista najčitanijih dela, a on je vrlo brzo postao miljenik publike.

Od-sedam-do-tri.jpg
Izvor: Promo / Laguna

Zahvaljujući svojim autorskim emisijama na radiju i televiziji, stekao je široku popularnost. Momo Kapor je autor više od četrdeset knjiga.

Osim romana i priča, pisao je drame, putopise, esejističku prozu i bavio se ilustracijom. Umro je 2010. godine u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ljubivoje Ršumović: "Ja sam mačor u rerni"
Ljubivoje Ršumović

Intervju

27.05.2022. 15:05

Ljubivoje Ršumović: "Ja sam mačor u rerni"

"Od zdravog smeha – do zdrave pameti“, piše u opisu nove knjige Ljubivoja Ršumovića "Fazoni i fore 4“, ali se to može reći i za većinu onoga što je uvaženi književnik do sada napisao. A toga nije malo.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve