Scena
01.10.2021. 14:44
TANJUG

"Nije loše biti čovek"

Nakon skoro dve decenije Dušan Kovačević se vraća filmskoj publici (VIDEO)

Film
Izvor: Shutterstock

Objavljen je prvi trejler za film "Nije loše biti čovek" autora Dušana Kovačevića.

Reditelj bioskopskih hitova "Balkanski špijun" i "Profesionalac" i autor kultnih klasika kao što su "Maratonci trče počasni krug", "Ko to tamo peva", "Underground", "Radovan Treći", "Urnebesna tragedija", vraća se filmskoj publici nakon 18 godina u komediji sa elementima trilera, postavljajući večito pitanje da li je kraj života i kraj boravka na ovom svetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku.

Priča prati profesora klavira Milana (Vojin Ćetković) 5 godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli (Gordan Kičić), nestao pod nerazjašnjenim okolnostima.

Milan odlučuje da razreži misteriju i konačno sazna šta se dogodilo sa Belim. Ne nalazeći podršku i razumevanje porodice i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

Glumačku ekipu, uz Ćetkovića i Kičića, čine Branka Katić, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Gordan Kičić, Lena Kovačević, Andrija Milošević, Mira Banjac, Milan Lane Gutović, Andrija Kuzmanović, Boris Milivojević, Marko Gvero, Bojan Dimitrijević, Jelena Mihajlović, Nemanja Stamatović, Srđan Timarov i drugi.

Scenarista i reditelj Dušan Kovačević o svom novom ostvarenju kaže da od postanka sveta pa do dana današnjeg, svaki čovek se bar jednom upitao ima li života posle smrti.

"Postoji li neka nada da se još jednom pojavimo u ovom svetu i vidimo sve one koje smo voleli? Da li ćemo ovaj svet, možda, videti još jednom očima nekog drugog živog bića? I da li ćemo u tom nekom novom životu ispraviti greške učinjene za vreme ovog života? Filmska priča "Nije loše biti čovek" daje jedan od mogućih odgovora u vidu reinkarnacije koja je inače prisutna u religijama, verovanjima i običajima mnogih naroda", kaže Kovačević.

Dodaje da će neko će u tragikomičnu priču poverovati, neko će je gledati sa osmehom, ali je uveren da će svi sa pritajenom nadom očekivati da naš ovozemaljski kraj nije večiti kraj, da postoji neka nada za još jednim životom.

"Moj film je pokušaj odgovora na dva egzistencijalna pitanja. Prvo je: Ima li života posle smrti? i drugo: Ima li života pre smrti?", poručio je autor.

Film je okupio i druge renomirane autore kao što su direktor fotografije Goran Volarević i scenograf Mile Jeremić, dok muziku potpisuje Momčilo Bajagić Bajaga.

Realizovan je u produkciji Art & Popcorn, u koprodukciji sa Contrast Studios, Terminal 3, Cinnamon Filmom i Momčilom Bajagićem Bajagom uz podršku Filmskog Centra Srbije i Hrvatskog audiovizuelnog centra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Duško Kovačević: “Ja to tamo pevam”
Duško Kovačević

Večeri na Kosančiću

22.05.2021. 23:54

Duško Kovačević: “Ja to tamo pevam”

U okviru jnjiževnog ciklusa “Večeri na Kosančiću”, gost je bio pisac, scenarista i akademik Duško Kovačević. Predstavio je svoju zbirku pesama, novi film, a govorio je i o svojim dosadašnjim popularnim ostvarenjima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
02.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve