Scena
28.12.2021. 18:05
Tanjug

"Kulturno nasleđe Egipta"

Ne propustite novu izložbenu postavku u Hramu Svetog Save

Hram Svetog Save izložba 28.12.2021.
Izvor: TANJUG / RADE PRELIC

Ambasada Egipta u Srbiji prvi put je u Hramu Svetog Save predstavila postavku "Kulturno nasleđe Egipta: crkve i manastiri", povodom obeležavanja katoličkog, ali i pravoslavnog Božića

U sklopu ovog događaja su u kripti Hrama predstavljene fotografije koje ilustruju egipatske crkve kao arhitektonska remek-dela, brošura "Putovane Svete porodice u Egipat" i dokumentarni film o najstarijem manastiru na svetu - manastiru Svetog Antonija u guvernatu Crvenog mora.

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli preneo je iskrene čestitke povodom Božića koji se širom sveta slavi 25. decembra, odnosno 7. januara u Egiptu i Srbiji.

"Ovaj dokumentarni film, izložbu fotografija i brošuru su pripremila egipatska ministarstva antikviteta, kulture i turizma, reflektujući multidisciplinarnu saradnju među resorim", naveo je ambasador Alguvejli i pozvao srpske državljane da se prilikom putovanja u Egipat priključe poseti Crvenom moru i manastirima i crkvama koji su predstavljeni.
 
Amr Alguvejli, ambasador Egipta 28.12.2021.
Izvor: TANJUG / RADE PRELIC

Kako navode predstavnici Ambasade, publika je toplo primila prikaze kulturnog nasleđa jedne od bogatih era egipatske istorije.

Među prisutnima našli su se i visoki zvaničnici Srpske Pravoslavne Crkve, Direktorata za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama, Beogradske nadbiskupije, visoki predstavnici Vlade Srbije, ambasadori i članovi diplomatskog kora, kao i predstavnici kulturnih i poslovnih krugova Srbije.

Kako najavljuju predstavnici Ambasade Egipta, digitalna verzija srpskog izdanja brošure "Putovanje Svete porodice u Egipat", koja je izazvala veliko interesovanje posetilaca, biće uskoro dostupna na društvenim mrežama ove institucije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

''Velike ljubavi Srba i Mađara": Izložba koju ne treba propustiti
Izložba Srbi i Mađari

Trg Republike

23.11.2021. 22:05

''Velike ljubavi Srba i Mađara": Izložba koju ne treba propustiti

Na Trgu Republike u Beogradu danas je otvorena izložba "Velike ljubavi poznatih Srba i Mađara", koja kroz pet ljubavnih priča pokazuje koliko su bile jake veze srpskog i mađarskog naroda.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
21.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve