Scena
26.09.2021. 12:24
R.E.

Zana - 40 godina

"Nije sve tako crno" jer "Rusi dolaze" i donose "Jabuke i vino" (FOTO)

Zana
Izvor: Belkisa Beka Abdulović

Od naziva njihovih hitova mogao bi da se napiše roman, a ne samo naslov vesti. Ali, u tome nema ničeg neverovatnog s obzirom na to da grupa Zana postoji već 40 godina i da je većinu pesama za njih napisala Marina Tucaković. I baš njoj su Jelena i Žika posvetili koncert u Beogradu u subotu uveče, koji je održan povodom velikog jubileja.

"Sve je počelo uz gitare i fenomenalni vokal: Jelena Živanović je otpevala akustičnu verziju pesme "Vojna pošta", a zatim i “Čamac na vodi”, “Leto”, “Rusi dolaze”, “Rane”, “Modrice”, “Što, a što”, “Kućica” - dok se iza nje na velikom video bimu, sa fotografije smešila Marina Tucaković. 

"Ona je bila član Zane od prvog dana, volim je najviše na svetu", rekao je u intervjuu za "Ekspres" Zoran Živanović - Žika i otkrio nam malo poznat podatak - da Marina nije bila samo tekstopisac u njihovoj grupi, već i da je solo otpevala jednu pesmu, ali da je i snimala vokale, pojavljivala se u spotovima...

"A ovo je pesma koju je Marina komponovala za mene lično", rekao je Žika na koncertu i zapevao: “40”.

Pogledajte fotografije: 

Već nakon nekoliko uvodnih taktova niko više nije sedeo u Kombank dvorani, i horski se pevalo “Nije sve tako crno”, “Vlak”, “Vejte snegovi”, “Dodirni mi kolena”, “Rukuju se rukuju”, “Oženićeš se ti”...

Duet “Jabuke i vino” sa Jelenom je pevao glumac Bane Tomašević, a gost na koncertu bio je i Zoran Branković, koji je svirao gitaru i u originalnom izvođenju pesme “Rane”. Na bini je za bubnjevima bio dugogodinji član Zane, Zoran Babović - Babonja.

Branislav Tomašević
Izvor: Belkisa Beka AbdulovićBranislav Tomašević

Na kraju koncerta, ili bolje reči svirke za pamćenje koja je bila puna emocija, Žika se zahvalio svim bivšim članovima grupe, od kojih većina živi širom planete.

Zana Nimani je u Kanadi, druga pevačica Nataša Gajović u Dubaiju, treća pevačica Nataša Živković u Poljskoj, Radovan Jovićević u Americi. 

"Razmišljamo o onlajn koncertu u kojem ćemo svi učestvovati, samo da vidimo kako to tehnički može da se izvede", rekao nam je Žika u intervjuu i obećao da od toga neće odustati. 

Držimo ga za reč.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Massimo Savić: Zbog supruge manje pratim politiku
Massimo Savić 9.9.2021.

Intervju

10.09.2021. 08:34

Massimo Savić: Zbog supruge manje pratim politiku

Njegova muzička karijera traje duže od 40 godina. Sve je počelo hitom „Sjaj u tami“, koji je Massimo pevao zajedno sa bendom „Dorijan Grej“, i taj sjaj i dalje traje, na radost mnogobrojnih koji vole specifičnu boju glasa ovog pevača, ali i njegovu muziku koja je emotivna i intimna, koja se glasno peva, a ponekad se i zaplače.
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
14.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve