Scena
23.09.2021. 18:11
R.E.

Memoari

Nik Kejv otvoreno o veri, nadi, pokolju...

Nik Kejv, 23. 9. 2021.
Izvor: KEYSTONE / LAURENT GILLIERON

Nik Kejv, prvi hedlajner EXIT festivala 2022, najavio je izlazak svojih novih memoare pod nazivom "Faith, Hope And Carnage“ (Vera, nada i pokolj), koje će objaviti izdavačka kuća "Canongate".

Memoari će, kako je najavljeno, obuhvatiti više od 40 sati razgovora ovog australijskog umetnika i novinara "Observera", Šona O'Hegana, a u fokusu će biti period posle smrti Kejvovog sina Artura 2015. godine, njegov pogled na svet i lični život kroz šest godina nakon te tragedije.

U sinopsisu memoara navodi se da je u pitanju "promišljena knjiga o Kejevovom unutrašnjem životu, meditacija o velikim idejama, uključujući teme kao što su vera, umetnost, muzika, tuga i još mnogo toga".

"Ovo je prvi intervju koji sam dao godinama unazad. Traje više od 40 sati. Mislim da bi to trebalo da je dovoljno dugo. Bilo mi je malo čudno, ali iskreno bilo je zadovoljstvo razgovarati sa Šonom i zajedno s njim prolaziti kroz ova neizvesna vremena. Takođe, zadovoljstvo je nastaviti saradnju sa izdavačem 'Canongateom', koji je kao i uvek predan i strastven u svom poslu“, rekao je Nik Kejv povodom svojih memoara.

Osim memoaa, muzičar je predstavio i svoj novi singl "Earthlings“, do sada neobjavljenu pesmu iz perioda albuma "Ghosteen“, koja će se naći na albumu "B-Sides & Rarities Part II“ najavljenom za 22. oktobar ove godine.

 

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Intervju sa Canetom iz Partibrejkersa uoči velikog koncerta: "Imam životni imunitet"
Partibrejkers

"Taš je naš"

29.08.2021. 06:05

Intervju sa Canetom iz Partibrejkersa uoči velikog koncerta: "Imam životni imunitet"

"Cane na Fejsu“, bila je vest dana među ljubiteljima grupe Partibrejkers i svih onih koji znaju šta Zoran Kostić Cane misli o društvenim mrežama. Morali smo da ga pozovemo i pitamo – čija je ideja bila da nas video objavom na Facebooku pozove na koncert koji će na Stadionu Tašmajdan biti održan 4. septembra?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-5°C
06.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve