Scena
23.11.2021. 09:00
R.E.

Četiri epizode

Ovo ne treba propustiti - dokumentarni serijal o našim vaterpolistima

IMG 1783
Izvor: RTS/Promo

Prva epizoda dokumentarnog serijala "Vek vaterpola u Srbiji – Velika veština“, biće emitovana 28. novembra na kanalu RTS 1.

Kroz ukupno četiri epizode, u kojima se smenjuju najveći heroji vaterpola, imaćemo priliku da saznamo tu veliku veštinu zahvaljujući kojoj su vaterpolisti Srbije toliko uspešni.

Uvodna epizoda "Olimpijski kalup“ će predstaviti vaterpolo početke u Srbiji, 70 godina ovog sporta u našoj zemlji i bivšoj Jugoslaviji, sa posebnim naglascima na prvo olimpijsko zlato u Meksiku 1968, i eru Igora Milanovića – zlato na Igrama u Los Anđelesu 1984, zlato na SP u Madridu 1986. i prvo i jedino odbranjeno zlato na Igrama Seulu 1988.

Druga epizoda "Sami protiv svih“ se kreće između turbulentnih devedesetih i stvaranja izuzetne generacije, po mnogima najbolje ikada u našem vaterpolu. Rivalstvo sa Mađarima, čekanje zlata i njegova konačna odbrana u dramatičnom finalu u Kranju 2003, su glavni deo narativa druge epizode.

"Kad veliki momci plaču“ je naziv treće epizode, koja nas vodi u traumatično finale sa Mađarima na Olimpijskim igrama u Atini 2004, u podele, u kodeks, u nesrećnu 2008. i rađanje novih junaka…

Epizoda četiri "Manda i čarobni krompir“ je zapravo bajka, kažu iz RTS-a, u kojoj se pomeraju granice mogućeg, u kojoj je zlatan niz otišao u beskonačno, u kojoj je konačno ostvareno ono što nije još od 1988.

Pogledajte fotografije i ko sve učestvuje u dokumentarcu: 

Ovaj dokumentarni film udruženim snagama predstavljaju produkcija PGM Network i Radio Televizija Srbije, a u saradnji sa Vaterpolo savezom Srbije.

Serijal je sniman tokom prve polovine 2021. godine.

Autorsku ekipu čine: Marko Bogdanović (producent),  Katarina Sinđelić (autor), Vladimir Kurćubić (reditelj), Pavle Ilić (direktor fotografije), Vladimir Đaković (dizajn zvuka), Milan Cvetković (montaža).

Tekst u serijalu čita glumac Zoran Cvijanović.

Ovaj dokumentarni serijal je, zapravo, nastavak rada produkcijske kuće PGM Network koja je do sada već realizovala slične serijale: "Kako postati kraljica“, "Zlatni momci“, "Od Urugvaja do Rusije“, "250 stepenika“...

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Žreb odlučio: Vaterpolisti Srbije u grupi C
vaterpolo

Svetska liga

18.11.2021. 12:59

Žreb odlučio: Vaterpolisti Srbije u grupi C

Vaterpolisti Srbije u novoj sezoni Svetske lige igraću u grupi C sa selekcijama Italije i Slovačke, odlučeno je žrebom u Lozani.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
28.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve