Sport
29.09.2021. 23:41
R.E.

Aleksandar Šapić

I naš sportista među svetskih "Šest vaterpolo zvezda"

vaterpolo
Izvor: Shutterstock

Španski vaterpolo portal Waterpolista.com uvrstio je nekadašnjeg srpskog reperezentativca Aleksandra Šapića među “Šest vaterpolo zvezda" koje su obeležile jednu epohu u ovom sportu.

"Postoji mnogo igrača koji su ostavili trag u vaterpolu svojim sjajnim nastupima na nacionalnom i međunarodnom nivou. Evropski vaterpolo imao je važna imena, zbog čega smo napravili pregled kako bismo prikazali značaj koji je šest zvezda imalo u istoriji vaterpola i koje su ostavile neizbrisiv trag u našem sportu”, navodi se u tekstu na satju Waterpolista.com.

Španski portal piše da je Šapić jedno je od velikih imena jugoslovenskog vaterpola, a navodi se da je najbolji strelac u istoriji ovog sporta u bivšoj Jugoslaviji.

"Za mnoge stručnjake i navijače bio je najbolji vaterpolista svih vremena na svetu. Ova mu je čast prprala mu je 2005. godine. U svojoj vaterpolo karijeri ima mnogostruke rekorde, bronzane, srebrne i zlatne medalje na OI, Svetskim i Evropskim prvenstvima. Odlučio je da uđe u politiku i predsednik je opštine Novi Beograd od 2012. godine", piše španski portal.

Pored Šapića na ovoj listi su se našli i Rus Jevgenij SHaronov, Mađar Deže Ðarmati, Hrvat Milivoj Bebić, Italijan Ðani de Mađistris i Španac Manel Estijarte.

Šapić je za nacionalnu selekciju postigao 981 gol na ukupno 385 nastupa.

Dva puta je proglašen za najboljeg strelca Olimpijskih igara, a po četiri puta je bio najbolji strelac SP i EP.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li će se Šapić kandidovati za gradonačelnika Beograda?
Aleksandar Šapić

Izbori

27.07.2021. 12:41

Da li će se Šapić kandidovati za gradonačelnika Beograda?

Potpredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić kaže da će javnost blagovremeno biti obaveštena ko će biti kandidat te stranke za gradonačelnika na beogradskim izborima i da će se o tome odlučiti neposredno pred izbore.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve