Scena
02.03.2016. 13:16
ekspres

Pozorišne predstave Zvezdara teatra na znakovnom jeziku

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Zvezdara teatar pokrenuo je akciju simultanog prevođenja predstava na znakovni jezik za gluve i nagluve sugrađane, koju je omogućila kompanija Japan Tobako Internešnal (JTI).

Cilj akcije pod nazivom "Da čujemo pozorište" je da se približi pozorište gluvim i nagluvim građanima kojima teatar "nije prirodni medij" i da im se omogući da uživaju u predstavama kao i oni koji čuju.

"To što neko nije u mogućnosti da čuje ne znači da ne treba da bude naša publika. Mi ćemo biti njihove uši", poručuju iz Zvezdara teatra.

Projekat se realizuje u saradnji sa Asocijacijom tumača srpskog znakovnog jezika (ATSZJ), Gradskom organizacijom gluvih i podrškom Grada Beograda.

"Polazeći od toga da civilizacija menja svet, a kultura čoveka, smatramo da smo dužni da svima obezbedimo mogućnost da uživaju u magiji pozorišta", navode iz pozorišta.

Prva predstava koja će simultano biti prevedena na znakovni jezik je "Čorba od kanarinca" Miloša Radovića u režiji Staše Koprivice, u kojoj igraju Mina Lazarević i Ljubomir Bandović, a na repertoaru je 29. februara.

U planu je da budu prevedene i predstave "Tramvaj zvani želja", "Voz", "Bajka o pozorištu" i "Savršen kroj".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
30.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve