Scena
19.05.2022. 07:56
R.E.

Beograd

Proglašenjem najboljeg dokumentarca zatvoren 15. Beldocs

1
Izvor: Luka Papić

Film "Bez" reditelja Luke Papića proglašen je za najbolji film u srpskom takmičarskom programu na 15. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldoks.

Film "Bez" dobio je i nagradu za najbolju montažu, a za najbolju kameru u srpskom takmičarskom programu nagradu je osvojio film "Muzej revolucije".

Najbolji film u međunarodnom takmičarskom programu je "Pozni avgust". 

Nagradu za najbolji kratki film dobio je dokumentarac "Mama, zašto ovde", a počasne nagrade dobili su filmovi "Aralkum" i "Noć potpunog neznanja".

Stručni žiri za dodelu nagrade u okviru srpskog takmičarskog programa 15. jubilarnog Beldocs festivala su bili Ivana Todorović, Eliz Žalado i Džejms Latimer, a žiri međunarodnog takmičarskog programa su činili: Karpo Godina, Marta Popivoda i Migel Ribeiro. Žiri za nagradu za najbolji kratki film festivala je bio u sastavu Stefan Pavlović, Lizbet de Souler i Nađa Tenštet. Najbolji film u selekciji Teen ocenjivao je tinejdžerski žiri: Anja Knežević, Helena Stošić, Ivona Jović, Matej Kitanovski, Milica Ubović, Sara Ivanović, Vladimir Mirić.

Petnaesto izdanje Beldoksa je, u Domu omladine Beograda nakon dodele nagrada, zatvorio film "Napolju" ukrajinske rediteljke Olge Žurbe.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Najboljih 5 dokumentaraca koje možete pogledati besplatno
film, snimanje, kamera

Filmske preporuke

05.01.2022. 08:05

Najboljih 5 dokumentaraca koje možete pogledati besplatno

Dokumentarni filmovi nam pružaju šansu da promenimo ugao gledanja i stavove o mnogim pitanjima. Izdvojili smo za vas pet filmova različitih tema, koji reflektuju drugačiji pogled na kulturno-društvene fenomene.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
05.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve