Scena
08.01.2022. 18:31
Tanjug

"Znaci života"

Srpski dokumentarac najbolji u Kanu

Filmovi
Izvor: Shutterstock

Reditelj Marko Nikolić izjavio je za Tanjug da je njegov film "Znaci života", proglašen za najbolji kratki dokumentarni film na festivalu "Cannes Shorts", u Kanu.

Nikolićevo ostvarenje je podržano od strane Filmskog centra Srbije, a snimano je 2020. i 2021. godine.

"Sjajan je utisak kada neko prepozna vaš autorski rad. Na ovom filmu sam počeo da radim još pre nekoliko godina, značajno pre nego što smo na konkursu dobili sredstva od FCS, kojem se ovom prilikom zahvaljujem", rekao je Nikolić.

"Znaci života" odigravaju se u napuštenim hotelima u Srbiji. Njegovi junaci govore o emocijama prema vremenu u kojem se vodila briga o čoveku.

"Tada su se ljudi pomagali, brinuli jedni za druge, voleli se...uz ne malu dozu prelepe i surove realnosti. To doba jeste prošlo, ali ne smemo da ga zaboravimo, jer moramo da se ugledamo na nešto kada ovaj svet poželimo da vratimo ljudima. Izuzetno sam srećan ovim uspehom filma i jedva čekam premijeru pred domaćom publikom, za koju se nadam da će biti na BelDocs festivalu", rekao je Nikolić

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ja sam glas tvog DNK": Stigao je trejler za dokumentarni film "Srpsko kolo" (VIDEO)
Srpsko kolo

Željko Mirković

28.09.2021. 19:35

"Ja sam glas tvog DNK": Stigao je trejler za dokumentarni film "Srpsko kolo" (VIDEO)

Nakon velikog uspeha koji je ostvario dokumentarni film Teslin Narod koji se kvalifikovao za Nominaciju za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2020, Optimistic film je započeo novi dokumentarni film i serijal "Srpsko kolo".

Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve