Scena
14.11.2021. 23:05
Promo

Uskoro na TV

Prvi zvanični trejler za seriju "Nečista krv" (VIDEO)

Nečista krv
Izvor: RTS - promo

Prvi vikend decembra rezervisan je za početak dugo očekivane sage po motivima romana Bore Stankovića, a zvanični trejler napokon je i objavljen.

Serija će biti emitovana subotom i nedeljom u 20h, na Prvom programu RTS-a.

 

Reč je o desetodelnoj istorijskoj drami koja obuhvata razdoblje od 40 godina 19.veka i odigrava se na raskršću pada Otomanskog carstva i prodora modernog doba.

To je vreme političkih promena, kada su bogate porodice ustupile mesto finansijski osnaženim pripadnicima niže klase. Ovu tranziciju obeležila je konstantna borba starog i novog, bogatih i siromašnih, pojedinaca i društva u kojima žive.

Nečista krv
Izvor: RTS - promo

Kroz prikaz tri generacije, serija "Nečista krv" govori o finansijskom, moralnom i fizičkom posrnuću jedne porodične loze. To je priča o širenju nečiste krvi kroz porodicu koja je prouzrokovala njen konačan pad.

Seriju su režirali Milutin Petrović i Goran Stanković, a scenario je napisap Vojislav Nanović. 

Nečista krv
Izvor: RTS - promo

U glavnim ulogama su: Dragan Bjelogrlić, Katarina Radivojević, Anđela Jovanović, Dragan Mićanović, Leon Lučev, Ljubomir Bandović, Sara Sandeva, Nela Mihailović, Feđa Štukan, Dejan Bućin, Vučić Perović, Nevena Nerandžić, Miodrag Dragičević, Milica Gojković, Nedim Nezirović, Marko Grabež...

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Crna svadba nije samo vlaški običaj, i u Srbiji se praktikuje (VIDEO)
mlada

Kojekude sa Marom

14.11.2021. 13:00

Crna svadba nije samo vlaški običaj, i u Srbiji se praktikuje (VIDEO)

Serija "Crna svadba" stavila je u fokus vlaški običaj - kada neoženjeni mladić premine pronalazi se nevesta i organizuje čin venčanja na njegovom grobu. Da li je ovaj običaj samo vlaški ili postoji i u drugim kulturama, kao i koji su još bizarni pogrebni običaji zastupljeni u Srbiji, otkrio je etnolog Aleksandar Repedžić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
1°C
21.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve