Scena
21.05.2022. 18:10
Promo

Internacionalna turneja

Sanremo na Kalemegdanu, i to besplatno

Muzički festival, koncert
Izvor: Shutterstock

Čuveni italijanski muzički festival Sanremo dolazi u Beograd 4. juna u okviru internacionalne turneje, kada će na Kalemegdanu biti predstavljeni finalisti i pobednik selekcije mladih - "Sanremo Giovani, World Tour“.

Internacionalna turneja "Sanremo Giovani 2022“ je  manifestacija koju organizuje Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije u saradnji sa televizijom RAI.

Ove godine turneja predstavlja sekciju posvećenu mladim talentima najomiljenijeg festivala italijanske pesme na svetu. To je i jedinstvena prilika da se mladi umetnici predstave međunarodnoj publici i mogućnost za brojne ljubitelje italijanske muzike da uživaju u odličnom koncertu.

Ambasada Republike Italije u Beogradu, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Centar beogradskih festivala – CEBEF, organizuju izvanredan koncert u Beogradu, na otvorenoj sceni Kalemegdana.

Nastupaju Juman, Martina Beltrami, Litame i Samia, koji će izvesti svoje pesme uz nove verzije velikih klasika italijanske muzike. Umetničko rukovođenje projektom povereno je maestru Mauriciju Filardu, muzičkom direktoru Pesme Evrovizije 2022. održane u Torinu. Pre Beograda "Sanremo Giovani“ nastupaju u Madridu i Briselu, a posle Beograda turneja nastavlja put ka Tirani.

Pobednik "Sanremo Giovani“ Juman postao je laureat festivala sa pesmom “Mille notti” (Leave Music/Polydor/Universal Music), kada je prošao dve selekcije i istakao se među više od 700 primljenih prijava.

Ova pobeda omogućila mu je učešće i na festivalu Sanremo 1. februara 2022. godine sa pesmom "Ora e qui“. Tokom učešća na ovom festivalu dobio je nagradu Janači,  koju dodeljuje udruženje Nuovo IMAIE "za upečatljivu interpretaciju koja je osnažila harmoniju, prefinjenost i eleganciju pesme“.

Samia je učestvovala u finalu festivala "Sanremo Giovani 2021“ sa pesmom "Fammi respirare“, koja je napisana u saradnji sa Frančeskom Kataldom koji je uradio i aranžman i produkciju.

Kantautorka Martina Beltrami je sa svega tri snimljena singla uspela da dostigne preko 5 miliona pregleda na platformi Spotify i postane jedna od najperspektivnijih umetnica italijanske muzičke scene. U decembru 2021. učestvuje na festivalu "Sanremo Giovani“ sa pesmom "Parlo di te“, gde stiže do finala.

Anđelika Litame, poznata samo kao Litame, u junu 2021. godine, sa pesmom "Respiro su Marte“, koja je nedavno izašla na digitalnim platformama, plasirala se među prvih šest izvođača na festivalu novije italijanske muzike "Fatti Sentire“, koji se prikazivao na kanalu Rai2.

U decembru iste godine, uživo na kanalu Rai1, učestvuje u finalu festivala "Sanremo Giovani“ sa singlom "Cazzo avete da guardare”.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ugasio se jedan od najvećih ženskih glasova na svetu
FRANCE STRASBOURG MUSIC AWARD CLASSIC

Legendarna Karmen

14.05.2022. 10:30

Ugasio se jedan od najvećih ženskih glasova na svetu

Španski mecosopran Teresa Bergansa, koja je nastupala u najpoznatijim svetskim salama od početka 1950-ih i bila legendarna Karmen, umrla je u 99-oj godini, javilo je špansko ministarstvo kulture.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
21.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve