Scena
01.02.2022. 15:26
Promo

"Collegium Hungaricum“

Saradnja Mađarske i Srbije u vidu koncerta koji ne treba propustiti

Mađarska, Srbija
Izvor: Shutterstock

Dugogodišnja kulturna saradnja Mađarske i Srbije, nastavlja se još jednim značajnim muzičkim projektom.

U ponedeljak 7. februara, u prostoru "Collegium Hungaricum“ u Beogradu, biće održan koncert mladih operskih pevača, nagrađenih takmičara konkursa "Jožef Šimandi“ u Segedinu, koji je održan juna prošle godine.

Na koncertu će nastupiti sopran Andrea Lošoncki i tenor Balaž Pap uz klavirsku pratnju Davida Kozme. Gost koncerta biće sopran Nevena Đoković uz klavirsku pratnju Vladimira Gligorića.

Na koncertu, koji počinje u 19 časova, umetnici će izvesti arije Mocarta, Pučinija, Belinija, Kodaljija, Verdija i drugih kompozitora. Autor koncepta i inicijator projekta je naša poznata mecosopranistkinja i pedagog Tamara Marković i direktorka centra "Collegium Hungarikum“, Klara Sentđerđi.

Narednog dana, 8. februara, u okviru ovog projekta saradnje, sopran Temeši Marija, prvakinja opere iz Budimpešte i šef katedre za Solo pevanje na Muzičkoj akademiji u Segedinu, održaće besplatnu pevačku radionicu za studente i učenike, takođe u prostorijama mađarskog kulturnog centra u Gračaničkoj 14.

Projekat se realizuje u saradnji beogradske agencije "Coda Artists“ i "Collegium Hungaricum“ centra.

TM - masterclass (3).png
Izvor: Promo
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ana Popović - đavolski dobra muzičarka
Ana Popvić, 14. 1. 2022.

Intervju

14.01.2022. 07:05

Ana Popović - đavolski dobra muzičarka

"Imala sam samo tri godine kada sam pevala pesme američkih bluz i rok bendova, jer su to bile jedine pesme koje su se pevale u našoj kući“, kaže u intervjuu za "Ekspres“ Ana Popović, gitaristkinja koja je na domaćoj i svetskoj sceni duže od 20 godina i koja je za to vreme postigla ono o čemu mnogi u svetu muzike maštaju: spakovala je svoju gitaru, otišla iz Beograda u Memfis i u otadžbini bluza postala jedna od najboljih muzičarki upravo u tom žanru.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve