Scena
16.09.2022. 00:25
Beta

Gornji Milanovac

Šta ćemo gledati na festivalu "Dani Mije Aleksića"

pozorište
Izvor: Shutterstock

Kulturni centar u Gornjem Milanovcu najavio je pozorišne i filmske festivale "Dani Mije Aleksića" i Međunarodni festival kratkog filma "Kratka forma", koji će se održati od 22. septembra do 6. oktobra u tom gradu.

Manifestcija počinje sa izložbom pastela Milana Konjovića pod nazivom "Pastel kao izazov" koja sadrži 25 slika i biće otvorena 22. septembra u Modernoj galeriji Kulturnog centra.

Ovogodišnja nagrada "Mija Aleksić - biti glumac", koja se dodeljuje u okviru festivala, biće uručena beogradskoj glumici Olgi Odanović 26. septembra.

Za tu nagradu Odanović su predložili prethodni nosioci tog priznanja, glumci Nenad Jezdić, Nebojša Dugalić, Gordan Kičić i Vesna Trivalić.

U okviru festivala "Dani Mije Aleksića" biće održane i pozorišne predstave "Ljubavno pismo" u režiji Gordana Kičića, "Knjiga o Milutinu" u režiji Egona Savina i "Nedozvani" u izvođenju Našeg Teatra.

Festival "Dani Mije Aleksića" opština Gornji Milanovac i gradski Kulturni centar organizuju više od jedne decenije, u čast glumca Milosava Mije Aleksića (1923-1995), koji je rođen u milanovačkom selu Gornja Crnuća.

U okviru Međunarodnog festivala kratkog filma "Kratka forma", 8. po redu, u kategorijama mini i kratkog filma, stvaralaštva dece i omladine, od ukupno 480 prijavljenih filmova biće prikazano 77 odabranih filmova iz 18 zemalja.

Odluke o nagradama u takmičarskim kategorijama donoće žiriji na javnom žiriranju, koje podrazumeva pravo publike da iznese svoje mišljenje i da polemiše sa članovima žirija.

Na Festivalu se dodeljuje i Nagrada publike za najbolji film u svakoj od takmičarskih kategorija.

Revijalni deo Festivala sadrži odabrane filmske projekcije, kao i izložbe, radionice, predavanja, okrugle stolove i druge programe.

Festivale "Dani Mije Aleksića" i "Kratka forma" realizuje Kulturni centar Gornjeg Milanovca pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i mreže evropskih bioskopskih prikazivača "Evropa Sinemas".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

“Nečista krv: greh predaka” konačno stiže na male ekrane
1

Dočekali smo

13.09.2022. 13:05

“Nečista krv: greh predaka” konačno stiže na male ekrane

“Nečista krv: greh predaka”, prvi srpski igrani film koji je uvršten u ponudu najpopularnije striming platforme Netflix, konačno stiže i pred televizijsku publiku – u subotu uveče na RTS1.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve