Scena
24.05.2021. 23:25
R.E.

Od 4. do 26. juna

U Novom Sadu “Pozornica pod zvezdama”

pozorište
Izvor: Shutterstock

Manifestacija “Pozornica pod zvezdama” Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu biće organizovana od 4. do 26. juna na krovu Tržnog centra “Promenada”, saopštila je direkcija Opere tog pozorišta.

Sa četiri tematske pozorišne nedelje, SNP otvara jedinstvenu pozornicu sa bogatim sadržajem operskog i dramskog programa, koji će imati uvertiru u vidu Dečije nedelje od 31. maja.

Deca će tih dana zaključno sa 4. junom imati priliku da se druže sa animatorima svakim danom u popodnevnim časovima, dok će nedelja biti zaokružena operom za decu „Čarobna frula“ sa dva izvođenja uzastopno od 18 i 20 časova.

Nakon toga sledi “Rock nedelja” tokom koje je na repertoaru poznata predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin?“, kao i memorijalno izvođenje Rok opere “Who wants to live forever” kao posveta nedavno preminulom pijanisti Aleksandru Banjcu, sa mnogim gostima.

Sledi filmska nedelja, koju pokreće bioskop Cineplexx Promenada, kao revija filmskih klasika, gde su na repertoaru kultna ostvarenja domaće baštine, kao i izložba filmskih rekvizita u Tržnom centru, dok će finale predstavljati veliki koncert filmske muzike na samom krovu.

Filmsku nedelju pratiće operska nedelja sa dva koncerta za ljubitelje opere - „Dolce vita“ i „Operetske priče na zadatu temu“. Direktor Opere SNP-a Aleksandar Stankov kaže da su to dva veoma specifična koncerta, koja se mogu staviti da pod serijal „Priče na zadatu temu“, budući da je nastup „Dolce vita“ održan onlajn, bez prisustva publike.

Poslednjeg dana manifestacije 26. juna, publika će slušati neke od najpoznatijih odlomaka antologijskih dela „Slepi miš“, „Knjeginja čardaša“ i sličnih opereta koje su oduvek bile favoriti novosadske publike.

Čitav program deo je redovnog, pre svega operskog, repertoara SNP-a, jedino je lokacija nova.

Kako kažu iz teatra, prostor na otvorenom omogućava veći broj publike u sasvim bezbednim uslovima, uz sve protokole i epidemiološke mere koje važe u pozorištu i svim tržnim centrima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Počinju koncerti na Tašu, uživo!
koncert u Barseloni

Lepa vest

20.05.2021. 09:05

Počinju koncerti na Tašu, uživo!

Nakon duže pauze usled pandemije, koncerti regionalnih muzičara ponovo će se odvijati u Beogradu, kao što su nastupi Vlatka Stefanovskog i Masima Savića 30. i 31. jula na sceni parka Tašmajdan, najavili su organizatori.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
27.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve