Scena
17.06.2022. 19:10
R.E.

Eurovision 2023

Ukrajina ipak neće biti domaćin sledećeg Evrosonga?

evrovizija
Izvor: Shutterstock

Nakon što su ukrajinski predstavnici odneli pobedu na ovogodišnjem takmičenju za "Pesmu Evrovizije", postavlja se pitanje kako će Ukrajina, razorena ratom usled ruske invazije, organizovati ovo takmičenje na proleće 2023. Čini se da ipak neće...

Organizatori "Pesme Evrovizije" najavili su da će 2023. najprestižnije muzičko takmičenje najverovatnije biti održano u Britaniji, jer ratom razorena Ukrajina, nije u mogućnosti da bezbedno ugosti takmičare.

U saopštenju Evropske radiodifuzne unije (EBU) piše:

"Nakon njihove pobede na takmičenju za Pesmu Evrovizije (ESC) u maju, EBU je istraživao opcije za mogućeg domaćina takmičenja sledeće godine sa ukrajinskim javnim emiterom UA:PBC, koji je prethodno organizovao događaj 2017. i 2005. godine"

Pobednici Evrovizije 2022, Kaluš orkestar, odlučili su da svoj trofej prodaju, kako bi, kako su rekli, kupili dronove za ukrajinsku vojsku koja se bori protiv ruskih snaga.

"Postala je dobro poznata tradicija da pobednik Pesme Evrovizije bude domaćin takmičenja sledeće godine, obezbeđujući određene kriterijume, uključujući obezbeđivanje održivosti održavanja događaja i ispunjenje bezbednosti svih zainteresovanih strana, uključujući i javnost.

S obzirom na rat koji je u toku od ruske invazije na ovogodišnju pobedničku zemlju, EBU je odvojio vreme da sprovede potpunu procenu i studiju izvodljivosti sa UA:PBC i stručnjacima trećih strana, uključujući pitanja bezbednosti i bezbednosti" objašnjeno je u izjavi EBU.

Nakon ovog zaključka, EBU je objavila da se izbor za "Pesmu Evrovizije" neće održati u Ukrajini, već će se pomeriti u drugu zemlju, najverovatnije Veliku Britaniju, kao drugoplasiranu na ovogodišnjem takmičenju. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evrovizija 2022: Neregularnosti u glasanju šest zemalja
eurosong, evrovizija

Muzika

16.05.2022. 07:01

Evrovizija 2022: Neregularnosti u glasanju šest zemalja

Evrovizijski tim Crne Gore zatražio je od Evropske radiodifuzne unije (EBU) pojašnjenje o razlozima navodnog osporavanja glasanja crnogorskog žirija na takmičenju za Pesmu Evrovizije, saopšteno je iz tog tima.
Close
Vremenska prognoza
light rain
22°C
24.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve