Scena
08.12.2021. 00:05
Tanjug

Pridružite se i vi

Umetnici umetnicima

Slikar, slikarstvo 25.8.2021.
Izvor: Shutterstock

Prodajna izložba radova grupe autora likovne i primenjene umetnosti nazvana "Umetnici umetnicima", u organizaciji asocijacije "Artlink", otvorena je u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu, gde će trajati do 12. decembra.

Izložene su slike i radovi čiji su autori Danica Basta, Mario Ðiković, Budimir Dimitrijević, Marija Dokmanović, Ana Ðapović, Ivana Martić, Jelena Milić, Jelena Milošević Jovanović, Una Novosel, Zorica Obradović Lončar, Simona Pavlović, Miona Stefanović, Jakša Vlahović, Marija Zdravković i Nikola Žigon.

Kako je najavljeno, izložba je humanitarnog karaktera, pošto od prodaje slika deo novca ide u fond Artlink asocijacije koja podržava mlade muzičke talente i vizuelne umetnike.
 

"Ideja je solidarnost i empatija u ovim teškim vremenima. Treba skrenuti pažnju na važnost umetnosti, kreativnosti i podrške talentima. Umetnici su preuzeli inicijativu, podržavaju jedni druge i time pozivaju sve druge da podrže umetnost i umetnike", rekla je umetnička direktorka ''''Artlinka'''' Jovanka Višekruna Janković agenciji Tanjug.

Prema njenim rečima, dobronamerni ljubitelji umetnosti mogu da doniraju umetnicima i fondu Artlink kupovinom ovih slika.

Prodajna izložba "Umetnici umetnicima" asocijacije Artlink prethodno je bila predstavljena u Kulturnom centru Novog Sada.

Radovi slikara, umetnika srednje i mlađe generacije okupljeni su u okviru humanitarne inicijative "Umetnici umetnicima”, kojom ''Artlink'' spaja umetnike različitih oblasti i generacija, iz Srbije i regiona, sa ciljem da se podrže mladi muzički i likovni talenti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako nas umetnost podseća da odgovorno konzumiramo alkohol (VIDEO)
Tuborg mural

Novi mural u Beogradu

26.11.2021. 11:58

Kako nas umetnost podseća da odgovorno konzumiramo alkohol (VIDEO)

Beograd je dobio još jedno umetničko delo koje, ne samo da ulepšava grad, već i šalje vrlo bitnu i društveno odgovornu poruku – na zidu Studentskog centra, popularni umetnik Andrej Josifovski, poznatiji pod pseudonimom Pijanista, na sebi svojstven način predstavio je odgovornu konzumaciju alkohola, jedno od načela koje promoviše kompanija Carlsberg Srbija, sa svojim brendom Tuborg.
Video
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
21.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve