Scena
24.02.2022. 14:38
Tanjug

"Nebo, tako duboko"

Vesna Kapor dobitnica nagrade "Meša Selimović"

Čitanje, knjiga 24.8.2021.
Izvor: Shutterstock

Nagradu "Meša Selimović" za knjigu godine koju 34. put dodeljuju "Večernje novosti" dobila je Vesna Kapor za roman "Nebo, tako duboko", u izdanju Srpske književne zadruge, saopšteno je u četvrtak na konferenciji za štampu u Vukovoj zadužbini.

U Velikom žiriju bio je 61 istaknuti književni kritičar, teoretičar i književni istoričar, čiji su izbori od po pet knjiga objavljini prethodne dve nedelje na stranicama "Novosti". Najviše glasova - 26 dobilo je delo Vesne Kapor.

Na drugom mestu je našla se pesnička knjiga "O sadašnjosti i sedativima" Petra Matovića - sa 15 glasova, na trećem studija "Agon i melanholija" Gorane Raičević (13 glasova).

Četvrto mesto sa po 11 glasova dele romani "Deca" Milene Marković i "Banja" Jovice Aćina, dok je na petom mestu roman u stihovima "Modre žilice" Ðorđa Sladoja.

Na današnjoj konferenciji za štampu u Vukovoj zadužbini podatke o glasanju žirija saopštio je novinar "Večernjih novosti" Dragan Bogutović koji je sa Ognjenom Lakićevićem osnivač ove nagrade.

Na ovom događaju bila je prisutna i Vesna Kapor koja je govorila o svom nagrađenom romanu.

Nagrada "Meša Selimović", koju čine skulptura sa likom velikog pisca, povelja i novčani iznos, biće svečano uručena u toku sledećeg meseca.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
30°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve