Scena
16.10.2022. 16:05
R. E. / People

Neko nas posmatra...

"The Watcher": Netflix hit zasnovan na jezivoj istinitoj priči

1
Izvor: Shutterstock

Da li je istina da jednu kuću u Nju Džerziju već decenijama neko posmatra?

Nova serija na Netflixu, "The Watcher" (Posmatrač), bazira se na istinitoj priči o porodici Brodus i jezivim pismima koja su dobijali od osobe koja, navodno, motri na njih, ali i na sve prethodne stanare njihove kuće.

Marija i Derek Brodus, roditelji troje dece, su 2014. kupili kuću na adresi Bulevar 657, u Nju Džerziju. Međutim, pre nego što su se uselili, počeli su da dobijaju zloslutna pisma, od kojih je prvo bilo naslovljeno "Za nove vlasnike".

"Moj deda je motrio na kuću 1920-ih, a moj otac 1960-ih. Sada je došao red na mene. Da li znate istoriju kuće? Znate li šta se krije u zidovima Bulevara 657? Zašto ste ovde? Saznaću”.

U pismu se pominju i radnici koje je porodica angažovala za renoviranje.

"Vidim da ste već doveli ljude da uništite kuću. C, c, c... pogrešan potez. Ne želite da naljutite Bulevar 657", pisalo je u bizarnoj poruci.

Autor anonimnog pisma zatim pita Mariju i Dereka, da li planiraju još dece: "Da li ćete napuniti kuću mladom krvlju koju sam tražio? Bolje za mene".

"Dobrodošli prijatelji. Neka zabava počne", završila je pismo osoba koja se potpisala kao "Posmatrač".

Dve nedelje kasnije, stigla je poruka koja je još više uplašila par, jer su se pominjala i njihova deca.

"Gospodine i gospođo Brodus, drago mi je da sada znam vaša i imena, kao i imena mlade krvi koju ste mi doveli. Da li će se igrati u podrumu? Ili se plaše da tamo budu sami? Ja bih bio veoma uplašen da sam na njihovom mestu. Iz podruma se neće čuti ako budu vrištali".

Pismo se zavšava jezivom rečenicom: "Ko sam ja? Ja sam Posmatrač i kontrolišem Bulevar 657 već dve decenije. Znajte da ću motriti na vas".

Nakon što su Marija i Derek Brodus prestali da dovode decu u kuću i stopirali renoviranje, stiglo je treće pismo u kojem ih "Posmatrač" pita gde su nestali i dodaje: "Nedostajete Bulevaru 657".

Paralelno sa policijskom istragom, Brodusovi su postavili kamere i angažovali privatnog detektiva, ali nisu uspeli da otkriju identitet "Posmatrača".

Treće pismo je bilo agresivnije od prethodnih i puno pretnji: "Možda ćete imati saobraćajnu nesreću. Možda izbije požar. Možda to bude neizlečiva bolest, ili misteriozna smrt kućnog ljubimca. Voljeni iznenada umiru. Kosti se lome“.

Nakon pet godina straha, porodica je prodala kuću, ali nikada nije otkriveno ko je osoba koja je slala pisma. Policija je navela da su sproveli temeljnu istragu, ali bez rezultata.

Kako piše "The Cut", novi vlasnici kuće, za sad, nisu dobili nikakva jeziva pisma.

"The Watcher" je dostupan na Netflixu od 13. oktobra.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto "kralj Viseris" neće gledati sledeću epizodu "Kuće zmaja"
Pedi Konsidin 11.10.2022.

Pedi Konsidin

11.10.2022. 20:10

Zašto "kralj Viseris" neće gledati sledeću epizodu "Kuće zmaja"

Gvozdeni presto je okrutna i neudobna stolica. U svetu knjiga Džordža R. R. Martina, smatra se da ovaj tron odbacuje one koji nisu dostojni da vladaju Vesterosom.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
1°C
06.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve