Scena
15.10.2020. 16:25
Promo

Završeno snimanje novog filma Raše Andrića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nakon šest nedelja na lokacijama u Beogradu i na Hvaru, završeno je snimanje novog filma Radivoja Raše Andrića „Leto kada sam naučila da letim“, prema istoimenoj knjizi Jasminke Petrović.

U pitanju je vedra i duhovita priča snažnih emocija, koja prati dvanaestogodišnju Sofiju, pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve bake. Ipak, nova prijateljstva, prvi poljubac i pomirenje sa otuđenom porodicom pretvoriće leto, na idiličnom jadranskom ostrvu, u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Olga Odanović i Klara Hrvanović (Foto: Glorija Lizde)

Glavnu ulogu tumači talentovana mlada glumica Klara Hrvanović, a podršku su joj pružile iskusne kolege Olga Odanović i Žarko Laušević, kao i splitska glumica Snježana Sinovčić. U filmu se u ulozi Sofijinih rođaka pojavljuju i mladi glumci Luka Bajto i Ema Rogić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Klara Hrvanović (Foto: Glorija Lizde)

„Leto kada sam naučila da letim“ je prvi film Raše Andrića posle filma „Kad porastem biću kengur“, koji je kao i Rašini prethodni filmovi „Munje“ i „Tri palme za dve bitange i ribicu“, stekao kultni status i veliki broj fanova.

Uz to, ovaj film je jedan od retkih sadržaja namenjenih prvenstveno deci, a producenti najavljuju da će „Leto“, zbog višeslojne priče i značenja, biti film koji će zajedno ići da gledaju ćerke, mame i bake.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Glorija Lizde

„Od srca čestitamo reditelju, glumcima i ekipi na uspešnom završetku snimanja. Presrećni smo što smo uspeli da snimimo film u ovoj ludoj godini punoj neizvesnosti, a posebno sa ovoliko smeha i radosti u toku celog procesa. Posebno hvala našim prijateljima iz Kinorame i žiteljima Hvara, koji su nas divno ugostili. Sada nas čeka veliki posao u postprodukciji, jer će film zbog Sofijine bujne mašte, obilovati vizuelnim efektima. Osim toga, očekujemo da ćemo sve završiti do sledećeg leta i da će film doći pred publiku početkom jeseni 2021“, izjavili su producenti Milan Stojanović i Maja Popović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Žarko Laušević i Luka Bajto (Foto: Glorija Lizde)

Leto je adaptacija istoimene knjige Jasminke Petrović, jedne od najznačajnijih domaćih spisateljica za decu i mlade koja je do sada osvojila veliki broj priznanja za dečiju literaturu.

„Nekoliko puta sam bila na snimanju i uvek sam imala isti utisak - kakva sjajna ekipa! Atmosfera je bila radna, stvaralačka i pozitivna. Srećna sam i duboko zahvalna što tako divne osobe tumače junake iz mog romana. I kao što čika Duško Radović kaže – Sve što leti, htelo bi da leti... Neka leti, i treba da leti, izjavila je Jasminka.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Radivoje Andrić (Foto: Momčil Božilov)

Film „Leto kada sam naučila da letim“ realizuje se u ko-produkciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i pan-evropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
0°C
30.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve