Sport
07.11.2019. 18:08
Tanjug

A ZA NAS NEMA VAR?: Čovek koji je podjednako neomiljen i kod Srba i kod Hrvata

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nemački sudija Feliks Brih, nakon što je pre samo 16 i po meseci oštetio Srbiju protiv Švajcarske na Mundijalu u Rusiji, novim kontroverznim odlukama na meču između fudbalera Dinama i Šahtjora u Ligi šampiona navukao je gnev i javnosti u Hrvatskoj.

Brih, na ovdašnjim prostorima poznat po tome što nije koristio VAR prilikom faula nad Aleksandrom Mitrovićem protiv Švajcarske i tako direktno uticao na poraz 1:2, slično je ponovio i na zagrebačkom Maksimiru kada je u 97. minutu dosudio sumnjiv penal za Ukrajince i remijem 3:3 ostavio ih u igri za osminu finala.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ARMANDO BABANI EDITORIAL USE ONLY

Blagi duel Marka Ðira i Tajsona okarakterisao je kao najstrožu kaznu i to na "prvu loptu", potvrdivši odluku i uz pomoć VAR-a, koji nije želeo da gleda za dve situacije kao moguću korist za Dinamo i tako napravio sličan potez kao kod greške za Srbiju, zbog čega je tada izbačen sa Svetskog prvenstva.

Povezane vesti - KULTURA NAVIJANJA: Radni dan, drugoligaš i 35.000 navijača na gostovanju

Najveći bes navukao je kod trenera "modrih" Nenada Bjelice, koji je VAR opisao kao "cirkus i da ubija emocije u fudbalu" zato što Nemac nije hteo da pogleda situacije za Dinamo.

"Ako ne žele gledati to, šta će nam VAR? Ja uvek govorim da je VAR obično s*anje! Ubija emocije, ubija igru. I dalje se tumačenje spornih situacija svodi na interpretaciju. Čemu onda to? Ukinite onda VAR. Ja sam apsolutno protiv VAR-a", ljutito je govorio Bjelica na konferenciji za medije posle utakmice, svestan da rizikuje kaznu UEFA.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Brih ima "podeblji CV" grešaka, pored toga što je oštetio Srbiju isto tako je i priznao "fantomski" gol Stefanu Kislingu u meču Bundeslige, iako je lopta u mrežu ušla sa spoljne strane, a zamerke na njegovo suđenje imali su i fudbaleri iz Severne Irske baš protiv Švajcarske jer je, kao što je i tvrdio kapiten Srbije Aleksandar Kolarov, sa rivalom pričao na maternjim jeziku, umesto po pravilima na engleskom.

Povezane vesti - "NE MENJAMO FILOZOFIJU" Milošević: Videćete ofanzivni Partizan na Old Trafordu

"Istakao" se i u sudaru Srbije i Hrvatske (1:1) na stadionu "Rajko Mitić" kada je podelio "kišu" kartona, isključio Nemanju Matića i Josipa Šimunića za čuveni grub start na Miralemu Sulejmaniju.

Ono što je interesantno je da je ne tako davno sudio finale Lige Evrope Sevilja - Benfika 2014. i tri godine kasnije finale Lige šampiona Real Madrid - Juventus.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve