Sport
19.04.2023. 20:10
Beta

Rukomet

Antonio Đerona o igračima koje smatra najboljim

Antonio Đerona 19.4.2023
Izvor: EPA / PAP / ZBIGNIEW MEISSNER

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Antonio Đerona rekao je da su Luka Rogan i Nikola Zečević budućnost srpskog rukometa, kao i da je zadovoljstvo biti deo njihovog razvoja.

"Luka i Nikola su deo 'zlatne generacije' srpskog rukometa od koje se očekuje da u budućnosti donese mnogo radosti navijačima. Kako u nacionalnom timu tako i u svojim klubovima svakodnevno potvrđuju svoj kvalitet, potencijal i veštine. Obojica su na svojim pozicijama najtalentovaniji igrači svoje generacije i zadovoljstvo je biti deo njihovog rukometnog napretka i razvoja", rekao je Đerona, preneo je danas Rukometni savez Srbije (RSS).

Rogan i Zečević našli su se na novom spisku selektora Đerone, uoči dva kvalifikaciona meča za Evropsko prvenstvo 2024. godine protiv Finske i Slovačke.

Srbija će u petom kolu Grupe 2 gostovati Finskoj 27. aprila, a tri dana kasnije u poslednjem kolu u Novom Sadu dočekuje Slovačku.

Na tabeli Grupe 2 vodi Norveška sa šest bodova, Srbija je druga sa istim učinkom, treća je Slovačka sa dva boda, a isti skor ima i četvrtoplasirana Finska.

Plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (od 10. do 28. januara 2024. godine) osiguraće po dve najbolje plasirane selekcije iz svih osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Rogan, koji igra na poziciji pivota, rekao je da se nada da će igrati predstojeće utakmice, ali da su prioritet pobede.

"Pozivi na okupljanja sa 'A' timom mi mnogo znače, iz razloga što u toku nedelje treniram i provodim vreme sa najboljim igračima naše zemlje, pa čak i današnjice i mogu mnogo od njih da naučim, kako na terenu, tako i van njega", rekao je rukometaš Vojvodine.

On je dodao da mu utakmice u EHF kupu pomažu da stekne iskustvo. Vojvodina je u prvom meču polufinala u Švedskoj poražena od Alingsasa sa 24:25.

"Nije mnogo igrača imalo priliku da se bori za finale nekog evropskog takmičenja u Srbiji. Već smo napravili istorijski rezultat, ali ono pravo tek sledi. Nadam se revanšu pred punom 'Slanom Barom' gde smo neko vreme neporaženi. Sanjam da osvojimo ovo takmičenje i nadam se da će mi se ti snovi ostvariti", istakao je 19-godišnji rukometaš.

Kapiten Partizana Nikola Zečević rekao je da se nadao novom pozivu, nakon što je debitovao u porazu od Norveške na gostovanju (25:35).

"Očekuju nas dve jako bitne utakmice, moramo dobro da se pripremimo i da na kraju okupljanja ispunimo naš cilj. Slegli su se utisci posle debija. Krivo mi je što ga je obeležio poraz mog tima, ali sam svakako ponosan na sebe što sam upisao prve minute i prvi gol. Nekoliko dana posle okupljanja nisam mogao da verujem da mi se ostvario dečački san, ali sam se brzo fokusirao na obaveze sa klubom. Saveti saigrača iz reprezentacije su mi pomogli da se brzo adaptiram i da imam osećaj kao da sam tu već duže vreme i zato se radujem novom druženju sa njima", zaključio je Zečević.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rukometašice Srbije idu na Svetsko prvenstvo
1

Bravo, devojke

12.04.2023. 20:50

Rukometašice Srbije idu na Svetsko prvenstvo

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo, pošto je u Beogradu u revanš utakmici baraža pobedila Tursku rezultatom 32:25 (16:15).
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve