Sport
21.03.2023. 22:26
Beta

Novo saopštenje

"Zvezda ne želi više da učestvuje u ovom blatu, očekujemo reakciju Evrolige"

1
Izvor: Beta / ABA LIGA/Crvena zvezda Meridianb / Djordje Kostic

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je u utorak da mu je Evroliga dodelila mesto u tom takmičenju 2014. godine i istakao da očekuje da će "na neistinite izjave" reagovati i iz tog takmičenja.

Bivši hrvatski košarkaš Franja Arapović je za lokalne medije izjavio da je Crvena zvezda platila Ciboni 800.000 evra kako bi igrala Evroligu 2014. godine, što su crveno-beli ranije danas odmah demantovali i tom prilikom pomenuli ime Ace Petrovića.

Petrović je potom u objavi na Tviteru napisao da se u saopštenju Zvezde "potkrala greška" i da on u to vreme nije bio predsednik Cibone.

Nakon te izjave usledilo je još jedno saopštenje beogradskog kluba.

"U vreme F4 ABA lige u Beogradu funkciju predsednika kluba obavljao je Ivica Lovrić, a od 30. juna 2014. godine bez ikakvih ovlašćenja do imenovanja Ace Petrovića. Petrović, zvanično sa funkcijom se vratio u Cibonu 4. avgusta 2014. godine u ulozi sportskog direktora kluba na poziv nekadašnjeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, a službeno je postao i predsednik kluba na Vanrednoj skupštini kluba 29. septembra 2014", navela je Zvezda.

Zvezda je navela i da je u međuvremenu saznala da se Arapović "uz pomoć dvojice drugara 'prisetio' svega pre dva dana, a prošlo je 10 godina".

"Jedino što su zaboravili da mu jave je da odustajanjem Cibone, mesto u elitnom takmičenju prvo vraćeno Evroligi, pa je ta organizacija odlučila da predstavnik u takmičenju bude prvoplasirani u regularnom delu sezone - KK Crvena zvezda, i to dva meseca kasnije", saopštio je klub sa Malog Kalemegdana.

"Zato očekujemo da će na ovakve neistinite izjave reagovati i Evroliga, organizator takmičenja, jer Crvena zvezda ne želi na bilo koji način više da učestvuje u ovom blatu koje neki drugi kreiraju", zaključuje se u saopštenju Zvezde.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbija bez Kalinića na Mundobasketu?
1

Sledi razgovor sa Pešićem

20.03.2023. 12:25

Srbija bez Kalinića na Mundobasketu?

Srbija bi ovog leta na Svetskom prvenstvu mogla da nastupi bez pomoći Nikole Kalinića.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
7°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve